Díszítéssel népszerűsítették a Helyi-ség kézműves boltot

2019.12.11. 18:09

Mézeskalács díszítésével népszerűsítették a Helyi-séget

A mézeskalács díszítés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket szerdán az ÖT-MÉhKAs Mézeskalács Készítő és Forgalmazó Szociális Szövetkezet képviselői a Rákóczi-téri Helyi-ség kézműves boltban.

Munkatársunktól

Megmutatták a szép, aprólékos minta titkát

Fotó: Frank Yvette

A Helyi-ség kézműves bolt, november derekán nyitotta meg kapuit a Rákóczi-téri kormánykomplexum Török utca felőli oldalán. A bolt különlegessége, hogy a közfoglalkoztatásban és a szociális szövetkezetekben előállított termékekkel kereskednek, üzemeltetője pedig a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet, amelynek képviselője, Csávás Norbert mesélt az itt kapható termékekről.

Megmutatták a szép, aprólékos minta titkát
Fotó: Frank Yvette

- Nehéz kiemelni, hogy mire van a legnagyobb kereslet, az ünnepek közeledtével az újszentiváni kézműves csokoládé és az öttömösi mézeskalács fogy, de népszerűek a bácsalmási savanyúságok vagy a balmazújvárosi száraztészták is, de keresik a tökmag- és a máklisztet is – mondta Csávás Norbert, aki hozzátette, hogy az itt kapható termékek megvásárlásával ugyan támogatják a készítőket, de nem a vásárlók együttérzésére pályáznak, hanem valóban minőségi, adalékanyagoktól mentes árut állítanak elő.

Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott elmondta, hogy Csongrád megyén kívül összesen hét megyéből érkeznek ide kézműves termékek.

- Ezek a termékek főleg kistelepüléseken készülnek, a kormányhivatal közfoglalkoztatás szervezésért és végrehajtásért felelős területi szervezete azt tapasztalta az elmúlt években, hogy azzal tudunk ezeknek a szövetkezeteknek segíteni, ha piacot teremtünk nekik és bekerülhetnek egy városi üzletbe. Szeged pedig nagyváros, amely elbír több ilyen üzletet is, hiszen a kézművesség ma egyébként is reneszánszát éli, ugyanakkor ennek a boltnak ad egy speciális jelleget, hogy a termékek szociális szövetkezetekben készülnek – mondta Juhász Tünde, aki hozzátette, hogy a jövőben is terveznek hasonló akciókat. A mostani eseményre is többen kíváncsiak voltak, a szervezők szerint néhány óra leforgása alatt körülbelül hatvan látogató tért be hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában