Helyi kék hírek

2023.09.20. 12:35

23 migránst fogtak el Ásotthalomnál a magyar és cseh rendőrök – Fotók

Delmagyar.hu

Közös járőrözés közben fogtak el 23 migránst a magyar és cseh rendőrök Ásotthalom térségében, az 55-ös főút mellett egy benzinkút parkolójában. A munkájukat az Ásotthalmi Községi Polgárőr Egyesület tagjai segítették.
Mórahalom, Ásotthalom és Ruzsa térségében továbbra is nagy aktivitás tapasztalható, sok az elhagyott csempészautó és egyéb személyes tár az út szélén, a bekötőutakon és az erdőkben is. A migránsok 10-20-30 fős csoportokban vonulnak és várják a csempészeket, akik tovább szállítják őket Nyugat-Európába. A most elfogott 23 fős csoport is a szállítókra várhatott egy benzinkút melletti területen.
Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában