Most a harmadikosok díszítettek

2020.12.21. 15:26

Közösen díszítik a fát Ásotthalmon

Csütörtökig várják a díszítőket és az üzeneteket.

A. T. J.

Ásotthalom – 2020.12.18. A Szent István téren felállított falu karácsonyfájára mindenki tehet egy díszt. Képen: Az általános iskolás gyerekek díszítik a fenyőfát. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Ezt én csináltam a Szilvivel! Ja, nem ezt – mutatta a saját készítésű karácsonyfadíszeket a harmadikos Sólya Imre. Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kisdiákja az osztályával érkezett a Szent István térre, ahol a falu karácsonyfájára akasztották fel az alkotásaikat.

A Művelődési Ház december elseje óta díszeket és jókívánságokat vár a fára és a mellette lévő ládába. Az ötletet az adta, hogy mivel nem lehet gyülekezni, nem engedi meg a vírushelyzet, mégis virtuálisan közösen, de biztonságos távolságban díszíthessék fel a falu karácsonyfáját az ásotthalmiak.

Most a harmadikos diákokon volt a sor.
Fotó: Karnok Csaba

A falu főterén felállított fára mindenki tehet egy díszt, vagy jókívánságot december 24-ig. A szervezők azt kérik, fotózzák le az elhelyezett díszt, és küldjenek mellé egy ünnepi jókívánságot a Művelődési Ház közösségi oldalára üzenetben. A beérkezett képekből összeállítást készítenek. A honlapukon lévő adventi kalendáriumon minden díszítőről fénykép is található.

A harmadikos diákok több napon át készítették a díszeket tanáraik segítségével. A legtöbben párban dolgoztak, de Rutai Hanna egyedül állt neki a munkának.

– A gömböt, meg a csíkokat Reni nénitől kaptuk, lyukasztott nekünk szíveket és ragasztópisztollyal segített ragasztani – mesélt a munkafolyamatról. A harmadikosok a fa díszítése után közösen elénekelték a Kis karácsony, nagy karácsony című dalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában