Krimi

2024.05.07. 09:39

Senki sincs biztonságban: félelmetes autós trükkel próbálkoznak a csalók

Csak idő kérdése, hogy másutt is megjelenjen a Budapesten felbukkant új autófeltörési módszer.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Egyre több helyen próbálkoznak kocsilopással egy viszonylag új, kevéssé feltűnő módon. A Bors értesülései szerint május 2-án este az egyik budapesti élelmiszerbolt parkolójának közelében tapasztalta egy autós, hogy nem tudta lezárni az autóját:

Már egy ideje ott szerencsétlenkedtünk, amikor odajött hozzánk egy fiatal srác, aki a saját autóját akarta bezárni, de valamiért neki sem sikerült

– fogalmazott egy nő, akinek gyanús lett, hogy egyszerre két autóval is ugyanaz a probléma történt. A srác szerint valamilyen eszközzel blokkolhatták a jelet valahonnan, hogy ne tudják bezárni az autót, de ezt leszámítva nem tapasztaltak semmi szokatlant.

Nem láttunk gyanús alakot, aki csak úgy ott álldogált volna

– mondta el az autó sofőrje, aki egy figyelmeztető célzatú posztot is kitett az esetről. 

Hozzátette, hogy sok autós talán észre sem veszi, hogy nem zárta be rendesen az autóját, így az máris szabad prédává válik a tolvajok számára.

A poszt alatt többféle vélemény is megjelent:

„Az enyém akkor szokta ezt csinálni, amikor merül az elem” – írta  valaki. 

„Részben igazad van! Viszont annak minimális az esélye, hogy két autó tulajdonosa pont akkor találkozik, amikor mindkettő esetében merül az elem” – jött a válasz.

Egy autószerelő szerint a mai modern autók esetében sajnos az esetek többségében rendkívül sebezhető a nyitás és a zárás is, wifin keresztül viszonylag könnyedén feltörhető.

Néhányan úgy vélték, hogy a közelben parkoló autóban ülő laptopos férfi lehetett a ludas, aki amikor meglátták, sietősen távozott a helyszínről. 

A lap úgy tudja, hogy a fenti esetről nem tettek bejelentést a rendőrségen, de ezek után a sofőröknek ajánlatos körbejárni az autójukat, és ellenőrizni az ajtókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában