Vezető hírek

2022.04.07. 17:54

Húsvéti díszekbe öltözött a Fő utca Csongrádon

Munkatársunktól

A Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai által díszített tojásfák Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Idén is gondoskodtak róla a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai, hogy színpompás díszítést kapjon a városközpont: több száz húsvéti tojást tettek ki a Tisza-szobor melletti kis park fáira. A nyugdíjas tanárok, óvónők mintegy harmincan szorgoskodtak azon, hogy húsvéti díszbe öltözzön a Fő utcai park. 

 

Az előző évek díszítéseihez képest idén nemcsak valamivel arrébb költözött a helyszín, de jóval több lett a kihelyezett elem is: óriási húsvéti tojások, díszkosarak és faragott nyuszik is várják a kicsiket. Erre a húsvétra egy kis újdonsággal is készültek: egy verses mesét is „elrejtettek” a díszek között.

A Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai által díszített tojásfák Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

Minden évben próbálunk valami újdonságot belecsempészni a díszítésbe. Idén a padok mellett virágágyásokat is feldíszítettük, a fából faragott nyuszik mellett pedig egy verses mese egy-egy részletét is elolvashatják a gyerek. Így végig lehet sétálni az állomásokon, több időt lehet eltölteni itt a parkban nézelődés közben – magyarázta Diószegi Franciska, a pedagógus klub vezetője.

 

A tojásfák és a húsvéti kavalkád első vendégei a közeli iskolák és óvodák gyermekei voltak, akiknek egy csokitojás-keresést is szervezett a Pedagógus Nyugdíjas Klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!