Kampánybuli

2024.04.30. 10:20

Ötnapos majálisra futja, takarításra nem a Karácsony-vezette „kivéreztetett” fővárosnak

Úszik a szemétben Budapest, állandósultak a dugók, de ez mit sem zavarja a főpolgármestert. A folyamatosan a kivéreztetésről panaszkodó Karácsony Gergely a főváros pénzéből szervez ötnapos, szerdától vasárnapig tartó rendezvénysorozatot hazánk uniós csatlakozásának 20. évfordulója megünneplésére.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester ötnapos majálissal kampányol

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Az elmúlt öt év sikertelen városvezetését újabb taktikával feledtetné el Karácsony Gergely. Ennek részeként a Párbeszéd politikusa

az általa sokszor a csőd szélén álló és kivéreztetettnek nevezett főváros pénzéből most ötnapos majálist szervez hazánk uniós csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

Ennek részeként, miközben a fővárost elönti a szemét, a BKK járművein pedig életvitelszerűen tartózkodnak a hajléktalanok, a főváros fényjátékot tervez a Ferenciek terére és a Nagy Vásárcsarnok homlokzatára, illetve piknikezésre és jógázásra invitálja a budapestieket a Szabadság hídra – írja a Magyar Nemzet.

Hab a tortán az a koncert, ami a 2019-ben megígért, de azóta fel nem épített Városháza park helyén lesz.

Amint azt a lap korábban megírta, a főpolgármester a 2024-es kampányra úgy fordult rá, hogy nincs mivel kampányolnia, mert az elmúlt öt évben nem csinált semmit, egyetlen villamostendert sem sikerült kiírni, a két legjelentősebb fejlesztést, a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását pedig még Tarlós István hivatali ideje alatt készítették elő. 

Ugyanakkor a főváros legfontosabb jövedelmi forrása, az iparűzési adóból származó bevétel Karácsony hivatali ideje alatt 85 százalékkal nőtt, a főpolgármester és az általa kinevezett Gyurcsány-közeli vezetők csaknem 1100 milliárd forint iparűzésiadó-bevétellel gazdálkodhattak saját bevallásuk szerint, mégis arról beszéltek, hogy a kormány kivérezteti a fővárost.

A Magyar Nemzet cikkét ide kattintva tudja elolvasni. 

Kamuméter

Az egészségügyi alapellátást is rendbe tenné Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, aki legutóbbi kamuméteres bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely ezt is elmulasztotta.

„A kerületekkel együttműködve egységes keretrendszert alkotunk az alapellátás átalakítására” – írta a Fidesz főpolgármester-jelöltje, felidézve, hogy az Egészséges Budapest Program indulása óta 128 milliárd forintot költött a kormány a budapesti egészségügyi ellátórendszer megerősítésére.

„És ön, főpolgármester úr?” – tette fel a kérdést, jelezve, hogy 41 nap van a választásig, és eddig tíz „Karácsony-kamu”-ról rántotta le a leplet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában