Helyi sport

2024.05.04. 14:35

Visszavágott a Győrnek, előnyben a Kosársuli

Magabiztos előnybe került az ötödik helyért vívott párharc első felvonásán a Vásárhelyi Kosársuli, amely győzelemmel búcsúzott erre a szezonra saját közönségétől.

Delmagyar.hu

23 pontos előnyt épített ki a visszavágóra a vásárhelyi csapat.

Fotó: Hunbasket.hu

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését játszotta péntek este a Vásárhelyi Kosársuli, amely az NB I./B Zöld csoport ötödik helyéért zajló párharc felvonásán azt a Győrt fogadta, amelyet egyetlen csapatként nem tudott legyőzni ebben a szezonban.

Kiválóan kezdtek a vásárhelyiek, 12–3 után, a vendégek időkérését követően is lendületben maradtak, és a kilencedik percben már a húsz pontot is súrolta a különbség, 29–10. A későbbiek sem hoztak változást a játékba, a Győr kezdett szétesni, a Kosársuli pedig már 27-el is vezetett 46–19-nél. Valamelyest javulni tudtak a Rába-partiak, és 12 pontra visszajöttek a nagyszünetre, és harminc perc játék után is csak 10 pont volt a különbség a két csapat között.

Sőt, két triplával négy pontra csökkentette hátrányát a vendégcsapat 66–62-nél, ám ekkor a Rosics vezette Kosársuli egy 16–0-ás futással eldöntötte a mérkőzést. Végül 23 ponttal nyert a Kosársuli, amely a remek kezdés után alaposan megdolgozott a sikerért, és közel került az ötödik hely megszerzéséhez, hiszen a hétfői visszavágóra így 23 pontos előnnyel utazhat el.

Sasa Vejinovic, a Kosársuli edzője: Gratulálok a csapatomnak! A fantasztikus első negyed után a következő két negyed hullámvölgyéből is fel tudtunk kapaszkodni. Nagyon jó megoldások születtek támadásban, de ez mind az agresszív védekezésnek és csapatmunkának köszönhető. Hálát szeretnék mondani a közönségnek, hogy egész évben kiszurkoltak ennyi győzelmet a csapatnak!

Lógár Bence, a Győr edzője:Sajnos csak periódusaink voltak, amikor fel tudtuk venni a Vásárhely sebességét, fizikalitását. Visszajöttünk ugyan, de onnan egyből kapcsolt a Vásárhely és meglépett jóval nagyobb arányban. Egyértelmű volt, hogy így nem fogunk tudni mérkőzést nyerni.

Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed UNI Győr 91-74 (31-14, 18-23, 17-19, 28-15)
Férfi kosárlabda NB I./B., Zöld csoport, rájátszás az ötödik helyért, 1. mérkőzés. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Nagy
Kosársuli: Rosic 30/15, Borbáth, Balogh 10/6, Bálint 9/3, Orgona 18/9. Cserék: Bősz 13/9, Kelemen 10/6, Pinnyey 4, Karsai, Kass. Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor
Győr: Kámán B. 7/6, Garancz 4/3, Bohunicky 4, Horváth 10/6, Kámán K. 8
Cserék: Bakon 22/15, Hágen 13/6, Dani 3, Friedl, Sólyom. Vezetőedző: Lógár Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában