Helyi sport

2024.05.05. 19:57

Tovább robog a HFC, győzelemmel köszöntötte születésnapos kapusát

Egymás után a nyolcadik meccsét is megnyerte, közelít a második ESMTK-hoz a Hódmezővásárhelyi FC az NB III. Dél-keleti csoportjában.

Vajgely Pál

Nem csupán a győzelmet, hanem kapusa születésnapját is ünnepelhette a HFC.

Fotó: Hódmezővásárhelyi FC

Kiegyenlített, taktikus játékot hozott a Hódmezővásárhelyi FC bajnokija a Budapesti Honvéd II. ellen. A hullámzó első félidő során ugyan a tizedik percben Mahler megszerezhette volna a vezetést a Vásárhelynek, de lövésénél Gyetván kapus mutatott be bravúrt. A folytatás kevés lehetőséget hozott, statikus játék alakult ki. Nem sokkal a szünet előtt aztán felpörögtek az események, előbb egy eladott labdát használt ki a Honvéd II., amelyből megszerezték a vezetést a vendégek, viszont még a szünet előtt egalizálni tudott a HFC. Egy szöglet után ugyanis a lecsorgónál Török eszmélt a leghamarabb, aki a hosszú alsóba lőtt, 1-1 a félidőben.

Rögtön a fordulást követően Gréczi lövésénél akár a fordítás is összejöhetett volna a hazaiaknak, de kimaradt a helyzet. Bár többet használta a széleket a HFC ekkor, mint az első félidőben, mégis egy pontrúgás hozta meg az áttörést. Egy legurított szabadrúgást Zana rúgott vissza a rövidbe. A hajrában a meccsnapon születésnapját ünneplő Deczki védett egy fejes után, ezzel egymás után nyolcadik meccsét nyerte meg a Vásárhely. 

Mivel a második ESMTK kikapott a Szeged-Csanád GA II.-től, így a vásárhelyiek ezzel a sikerrel három pontra megközelítették a tabellán előttük álló riválisukat. 

Antal Krisztián:Szimpatikus akadémisták ellen játszottunk, akik jól futballoztak, de meglepetést nem tudtak okozni. A saját hibánkból került előnybe a Honvéd II., ezt még a félidő előtt javítani tudtuk. A szünet után próbáltuk a széleket jobban erőltetni, majd egy szabadrúgás után szereztük meg a győztes találatot. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a támogatást, isten éltesse Deczki Mátét!

Hódmezővásárhelyi FC–Budapesti Honvéd-MFA II. 2–1 (1-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 27. forduló. Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Hajdú Dávid (Ancsin).
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Gréczi (Czékus, 91.), Molnár B., Mahler (Rabecz B., 83.), Török, Sipos, Dóra, Guth, Zana, Tóth P. (Orosz, 83.), Rabecz V. (Hegedűs, 60.). Edző: Antal Krisztián.
Honvéd II.: Gyetván – Hancz, Simon B. (Tóth L. a szünetben), Kalocsány (Polák, 76.), Kis (Horváth B., a szünetben), Kaczvinszki, Nagy Z., Pintér (Menyhárt, 8., Sebestyén, 83.), Haragos, Gincsai, Kocsis. Edző: Kurucsai Milán.
Gólszerzők: Török (43.), Zana (74.), ill. Simon B. (36.).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában