A klub fiatal gyerekeket tesztelt

2024.05.02. 11:41

Sikeres volt a toborzó

Gyerekzsivajtól zengett a Szent Gellért Fórum – sikeresen lezajlott a Szeged-Csanád GA a „Jövő Veled kezdődik a Grosicsban!” elnevezésű toborzó kampány első állomása. Játékos feladatokkal és ugrálóvárral várta a klub a futball iránt érdeklődő fiatalokat.

Érdemes volt elindítani a klub kezdeményezését.

Fotó: Gémes Sándor

A kezdeményezés céljairól Takács Mihály, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás sportigazgatója számolt be.

– Egy klub életében nélkülözhetetlen elem a közösségépítés. Az első mérföldkő, hogy a legkisebb gyerekekkel megszerettessük a sportágat, hiszen, ahogy a mottónk is szól: a jövő velük kezdődik. Szeretnénk elérni, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a város sportéletében olyan tömegbázissal rendelkezzen, amelyben mindenki megtalálja a helyét. Fontos, hogy a többi szegedi utánpótlásműhellyel együttműködve, mindenki érezze, mi az a cél, amiért közösen dolgozunk. Önmagában a klubépítés a szegedi futball és a régió erősítését szolgálja – mondta Takács Mihály a szegedi klub honlapján, hozzátéve, hogy a többi utánpótlásnevelő egyesülettel való együttműködés gyümölcsözővé válhat a szegedi futball számára.

A közösségteremtés hosszú folyamat, nem megy egyik napról a másikra. A hatásmechanizmusokból és a korábbi tapasztalataimból kifolyólag úgy gondolom, ha egységesen dolgozunk, a következő 10-20 év egy eredményes időszak lehet a szegedi labdarúgás életében. A többi sportággal együttműködve Szeged a régió erős sportközpontjává válhat – jegyezte meg klubunk utánpótlás sportigazgatója.

Takács Mihály a toborzó kapcsán elmondta, a gyermekek ízelítőt kaphattak az akadémiai munkából, továbbá megmutathatták labdaérzéküket, miközben testközelből láthatták a stadiont.

Az utánpótlásképzés hangsúlyos eleme, hogy a kicsik szeme előtt lebegjen, hová lehet eljutni. Az identitásunkhoz teremtünk kapcsolatot. Ha megszeretik a gyerekek, kötődni fognak és idővel mindannyian a klub hasznos részévé válnak. Szocializációs teret alkotunk, értéket adunk, ami megjelenik a mindennapokban. Célunk, hogy értékes sportolókat, versenyzőket, de mindenekelőtt embereket neveljünk – zárta gondolatait Takács Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában