Helyi sport

2024.05.10. 06:00

Kihasználná az első lehetőséget az SZTE-Szedeák Kecskeméten

Szerdai sikerével fontos lépést tett a kiesés elkerüléséért az SZTE-Szedeák, amelyre kulcsfontosságú, idegenbeli mérkőzések várnak még a szezon végjátékában. Egy kecskeméti győzelem azt jelentené, a szegediek biztosan bennmaradnak az A csoportban.

Vajgely Pál

A szép hazai szezonzáró után Kecskemétre is győzni megy a Szedeák.

Fotó: Karnok Csaba

Magabiztos, 29 pontos győzelemmel búcsúzott a hazai pályától és a szegedi szurkolóktól a 2023-24-es szezonban az SZTE-Szedeák. A Körmend elleni siker után jobb helyzetből várhatja a szezon utolsó három mérkőzését a Tisza-parti gárda, hiszen a kiesést jelentő, 14. helyen álló Kaposvár előtt két győzelem az előnye – nem mellesleg amennyiben azonos pontszámmal végezne a szezon végén a Körmenddel, akkor az egymás elleni eredmények tekintetében a Szedeák a jobb.

Gratulálok a srácoknak, átérezték a mérkőzés súlyát! Megörvendeztettük a szurkolóinkat, akiknek ezúton is köszönöm, hogy az egész szezonban a csapat mellett voltak és szurkoltak! Nagyon fontos győzelem volt számunkra, de mennünk kell tovább, felkészülünk a szombati meccsre, és megpróbálunk nyerni Kecskeméten. Ilyen energiával kell továbbra is játszanunk, nem beszéltünk a különbségről a meccs előtt. A srácok érezték, hogy nagyon fontos nekünk ez a győzelem, végre sikerült jól védekeznünk, ez volt a győzelem kulcsa – mondta a Körmend elleni győzelmet követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Szombaton az utolsó lépést is megtehetik Balogh Szilárdék, amennyiben ugyanis Kecskeméten nyernének a szegediek, akkor a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül már nem eshet ki. Bár a Kecskemét győzelmek számában még beérhetné a csapatot, de az egymás elleni összevetésben már nem előzhetné meg, hiszen a két csapat playoutban lejátszott első meccsén hét ponttal, 105–98-ra nyert a Szedeák április 20-án, az alsóházi rájátszás során pedig csak a playoutban egymás ellen lejátszott meccsek számítanak, az alapszakasz eredményei nem.

Nagyon örülünk, hogy sikerült nyernünk, ráadásul magabiztosan tettük ezt, lélektanilag ez nagyon sokat jelent a csapatnak. Voltak hiányzói a Körmendnek, de volt már ez egyszer így, akkor az alapszakaszban vereséget szenvedtünk. Ha hasonlóan tudunk védekezni, mint tettük azt szerdán, akkor nem lehet gond, reméljük, szurkolóink közül is minél többen eljönnek Kecskemétre – mondta a találkozó előtt Cohill Eric, a szegediek játékosa.

A szegedi szurkolók a kecskeméti Messzi István sportcsarnokban esedékes mérkőzésre csak a helyszínen, készpénzzel vásárolhatják meg jegyeiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában