Helyi sport

2024.02.01. 07:00

Indul a labdarúgó NB I. – nyolc vármegyei játékossal a keretekben

Február első hétvégéje elhozza a honi labdarúgás élvonalának idei rajtját is. Az NB I. tavaszi szezonjában összesen nyolc Csongrád-Csanád vármegyéből indult labdarúgó szerepelhet majd, igaz, ez a szám még nőhet is.

Delmagyar.hu

Szélpál Norbert (labdával) és a Paks az élről várhatja a tavaszi szezont.

Fotó: Szabó Miklós

Pénteken a 20 órától kezdődő MTK Budapest–Újpest mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó NB I. tavaszi szezonja. A hazai élvonalban az őszhöz képest több Csongrád-Csanád vármegyei játékos szerepelhet majd. Rögtön a nyitómeccsen lehet érdekeltség, hiszen a szegedi Nagy Zsombort visszarendelte a Szeged-Csanád GA-nál való kölcsönjátékból az MTK, amelyben a szintén a SZEOL SC-ben nevelkedett Horváth Artúr is szerepel. A 20 éves játékos az ősz során hét NB I.-es meccsen kapott lehetőséget.

Egy pont előnnyel vezeti a bajnokságot az FTC előtt a Paks, amely vasárnap a Puskás Akadémiával kezd. A tavasz nagy kérdése lehet, hogy a szegedi Szélpál Norberttel felálló paksiak maguk mögött tudják-e tartani a Fradit – a Puskásban pedig az ősszel műtéten átesett Batik Bence felkészülési meccseken már játszott.

Új belépő lehet az NB I.-es vármegyei játékosok között Veszelinov Dániel, a 22 éves kapus a Fehérvárhoz szerződött, csapata a Zalaegerszeg vendégeként kezdi a tavaszt. Hogy mindkét oldalon lesz-e vármegyei érdekeltségű játékos a Mezőkövesd–Kecskemét meccsen, az még kérdéses, hiszen a borsodiaknál felkészülési meccsen már pályára lépett Szivacski Donát ügyében még nem történt hivatalos bejelentés (az átigazolási időszak február 14-ig tart), a vendégeknél viszont a szegedi csapatkapitány, Vágó Levente mellett a kisteleki Zsótér Donát léphet pályára, míg Grünvald Attilát tavaszra is kölcsönadta a kecskeméti klub az NB II.-es Tiszakécskének. 

A vármegyei élvonalbeli játékosok legfiatalabb tagja a 17 éves Engedi Márk, a Debrecen makói nevelésű kapusa az ősszel öt alkalommal a kispadon ült az NB I. őszi szezonjában, most pedig a Diósgyőrrel kezdenek hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában