Rangos elismerést kapott

2021.02.02. 16:15

Két éve figyeltek fel Fekete István munkájára

Gerevich Aladár-sportösztöndíjban részesült a Hód Úszó SE edzője, Fekete István, aki a sérült gyerekek úszásoktatása és versenyeztetése révén hívta fel magára a figyelmet.

Munkatársunktól

Fotó: Hód Úszó SE

Szűk körben tudhatja magát a Hód Úszó SE kiváló edzője, Fekete István.

A szakember Gerevich Aladár-sportösztöndíjat kapott, amely igen rangos elismerés, csak a legjobbakat illeti meg.Az ösztöndjías tréner fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az általa nevelt sérült gyermekek nélkül nem lett volna esélye a megtiszteltetésre.

– Wiesnerné Oravecz Éva, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség társelnöke már két évvel ezelőtt felfigyelt ránk, illetve a munkánkra. Több versenyen is találkoztunk, ahol örömét és elismerését fejezte ki, hogy mi itt Hódmezővásárhelyen, a Hód Úszó SE berkein belül foglalkozunk a sérült gyerekekkel. Úgy látta, hogy nálunk folyamatos a munka, ezért felterjesztett a szövetségnél erre az ösztöndíjra, ezzel is segítve a jövőbeli munkánkat. A versenyeken el­­ért eredmények is arra sarkallták a döntéshozókat, hogy támogassanak minket, és ezzel az elismeréssel ösztönözzenek arra, hogy folytassuk tovább a munkát. Ezzel az ösztöndíjjal elismerést kapott a Hód Úszó SE, személyesen én, és azok a gyerekek, akik hétről hétre itt vannak – fogalmazott az egyesületnek Fekete István, és hozzátette, szeretné, hogy

Hódmezővásárhely a kemény munka és az elért eredmények révén a speciális sportolók egyik fellegvárává váljon.

A szakember elárulta, in­nentől kezdve szorosabb kapcsolat fűzi majd a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséghez, hiszen az ösztöndíj keretein belül fo­­lyamatos beszámolás szükséges a versenyeik eredményeiről és a felkészülés folyamatairól egyaránt.

Az edző egyébként mindössze néhány éve foglalkozik a speciális igényű gyermekek nevelésével, azóta pedig rendre nőtt a csoport létszáma, mostanra közel 10 fővel folyik a közös munka a Hód Úszó SE-nél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában