Agatha Christie ősbemutatóval készült a Csongrádi Színtársulat

2024.04.30. 14:40

Tapsvihart aratott a gyilkosság – Galéria

A hétvégén kétszer is telt ház előtt adta elő a Hétvégi gyilkosság című krimit a Csongrádi Színtársulat. Az Agatha Christie művéből készült darabot először láthatta magyarul a közönség, így ez volt a krimi magyarországi ősbemutatója.

Majzik Attila

Az előadásra régóta készült a társulat. – Több hónapos munka van mögöttünk, sok tanulás, hosszú próbák. Krimit még soha nem játszott a társulat, sem ennyire mély lélektani drámát. Voltak persze komoly darabjaink is az évek során, de itt minden szónak, mondatnak olyan jelentősége volt a történet kibontása során, amit pontosan kellett visszaadnunk, hogy érthető legyen az események alakulása – avatott be a részletekbe Ferentzi Katalin, a darab rendezője.

A színjátszók, Varga Zsuzsa, Ökrösné Justin Zsuzsanna, Bodor János, Nagy Erzsébet, Illés Péter, Tóth Tamara, Becseiné Ökrös Enikő, Becsei Dániel, Révész Tamás, Majzik Attila, Szalkai-Szabó Tamás és Szalkai-Szabóné Kovács Kincső mellé első alkalommal egy négylábú kolléga is csatlakozott: Füge, az 5 éves terápiás kutya is jó néhány jelenetben feltűnt.

Füge nem volt beleírva az eredeti szövegkönyvbe, amit mi fordíttattunk le, mivel csak angol nyelven volt meg a színházi ügynökségnél. De úgy gondoltam, hogy a jelenléte oldja a hangulatot a színpadon, ami meg is történt, nagyon megszerettük őt mi is, és a nézők is szívükbe zárták Fügét 

– beszélt a társulat legújabb tagjáról. Neki Kátainé Laczkó Rita segített megtanulnia a szerepét, a színfalak mögött pedig Varga Izabella súgására támaszkodhattak a szereplők.

Mint a darab rendezője elmondta, a csongrádi közönség jól fogadta az előadást. – A színház egy szubjektív műfaj, mint tudjuk, de az eddigi visszajelzések pozitívak voltak, többen azt a véleményt fogalmazták meg, hogy szintet lépett ezzel az előadással a társulat, aminek örülünk, ha így érzik – tette hozzá.

A darab jövőjével kapcsolatban Ferentzi Katalin elárulta, nyitottak a megkeresésekre, a Hétvégi gyilkosságot szeretnék elvinni más városokba is, ahol igény van ilyen jellegű előadásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában