Helyi kultúra

2024.05.02. 17:09

Pszichológiai előadás a tanulás szabadságáról Vásárhelyen

Tábori Szilvia

A tanulás szabadsága: lehet más az iskola! címmel tart előadást Elekes Mihály pszichológus, pedagógus, a tatai Színes Iskola alapítója, szakmai vezetője május 8-án, szerdán 17 órától a vásárhelyi könyvtárban. Az előadás témái: a tanulás szabadsága – a szabadság tanulása; személyközpontú pedagógia, valamint az úgynevezett rogersi elvek megértése és azok alkalmazása a gyakorlatban. 

Carl R. Rogers szerint minden ember rendelkezik azzal a belső erőforrással, amely lehetővé teszi számára, hogy boldog és hasznos életet éljen. A tanár nem mindentudó, ő egy a források közül, aki hiteles személyiségével, elfogadásával – önmagát is képviselve – olyan megértő, szeretetteljes légkört teremt, amelyben a tanulók kibontakoztathatják a bennük rejlő képességeket.

Az iskola célja, hogy a gyerekek személyisége egységes lehessen, tiszta és világos kapcsolatokkal, olyan attitűdökkel, amelyek jó irányadók a konfliktusok kezelésében, elfogadásában, amelyek mindig az egyensúlyi helyzet megtartására törekednek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában