Helyi kultúra

2024.05.10. 12:50

Ezerötszázan vesznek részt az ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótornán Zánkán

Ezerötszáz gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek és fiatal vesz részt az ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótornán május 9. és 12. között a Zánkai Erzsébet-táborban. Az esemény pénteki nyitó ünnepségén a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a sport szemlélet- és jellemformáló szerepét hangsúlyozta.

Delmagyar.hu

Fotó: MTI

Fülöp Attila elmondta, hogy az ezerötszáz fiatal három korosztályban71 csapatot alkot a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az ÁGOTA Alapítvány által első alkalommal megrendezett labdarúgótornán

Fülöp Attila kiemelte: a sport, így a futball is elszántságra, türelemre tanít, ahol az utolsó pillanatban is fordulhat a helyzet, így végig ki kell tartani a győzelemhez, akárcsak az élet más területén.

A 7 és 21 év közötti fiatalok magyarországi és határon túli nevelőszülői családokból és lakásotthonokból érkeznek Zánkára.

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a labdarúgó torna védnöke arról beszélt, hogy a tanács mindig fontosnak tartotta az ifjúság támogatását a sportban.     Szavai szerint a sport jellemformáló, élményt nyújt és megtanuljuk egymást tisztelni és segíteni általa.     Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke elmondta, hogy tíz éve szerveznek Erzsébet-táborokat, ezúttal a helyszínt biztosítják a labdarúgótornához.     Felidézte: az elmúlt öt esztendőben 15 ezer állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal táborozott a nyári balatoni Erzsébet-táborokban.     Kothencz János a labdarúgó tornát szervező Ágota Közösség vezetője köszönetet mondott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Erzsébet Alapítvány elnökének az együttműködésért.     Mint mondta szemléletformáló a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács tevékenysége, melyet a gyermek- és áldozatvédelem területén nyújtott valamint példásnak nevezte az Erzsébet Alapítvány munkáját és azt, hogy otthont adnak a rendezvénynek.     Bozóky Imre, az MLSZ korábbi elnöke úgy fogalmazott, hogy "az életben és a focipályán is mindent meg kell tenni a célok eléréséért."     A mérkőzések közötti szünetekben egyebek között warrior pálya, mászófal várja a résztvevőket, akik lézerharcban is kipróbálhatják ügyességüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában