Helyi kultúra

2024.05.10. 14:06

Elismerték a könyvtárügyért végzett munkát

Könyvtérügyért díjat vehetett át díjat a szegedi Somogyi-könyvtár és a csongrádi polgármester. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség elismerését évente egyszer osztják ki.

Delmagyar.hu

Forrás: Somogyi Könyvtár

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség évente díjazza mindazokat a szakembereket, illetve intézményeket, akik és amelyek munkásságukkal előmozdítják a könyvtárszakma fejlődését, valamint a tudás- és információmenedzsment innovatív eszközeinek alkalmazásával lehetővé teszik az olvasók igényeinek hatékonyabb kiszolgálását. Az IKSZ 2024. május 8-án tartott közgyűlést Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban, ahol egy Csongrád-Csanád vármegyei bibliotékát és egy önkormányzatot is elismertek Könyvtárügyért-díjjal.

A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár magas színvonalú szakmai munkáját ismerték így el, amely példaként szolgál más intézmények és munkatársaik számára. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség munkájában folyamatosan, országosan is kiemelkedő minőségben vesz részt a Somogyi, a könyvtár igazgatója, Sikaléné Sánta Ildikó pedig mint elnökségi tag, aktívan segíti a szövetség munkáját. A könyvtár munkatársai legnagyobb számban végeznek a szövetségben szerződéses önkéntes munkát, illetve a vezetőség és a munkatársak rendszeres szervezői, lebonyolítói és közreműködői az IKSZ éves nagy rendezvényeinek. 

A Könyvtárügyért-díjat átadták Bedő Tamásnak, Csongrád polgármesterének is. A Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciáját 2006-óta rendezik meg, az esemény házigazdája a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár. Eddig összesen 16 konferenciát tartottak a Tisza-parti városban – a koronavírus-járvány miatt 2 elmaradt. Ez a rendezvény elsősorban a Csemegi Károly Könyvtár munkatársainak köszönhetően valósulhatott meg és az önkormányzat minden támogatást megadott az esemény sikeres lebonyolításához. Bedő Tamás leszögezte: a díjat név szerint ő kapta, azonban ez az elismerés Csongrádnak jár, valamint annak a csapatnak, akik a Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciáját minden évben megrendezik Csongrádon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában