Helyi közélet

2024.05.09. 08:30

Új helyre költözik a szociális intézmény

Zajlanak Balástyán a szociális ellátóközpont kialakításának munkálatai, amelyekkel nyárra végezhet a kivitelező.

Imre Péter Géza

Az átalakítást, a beruházást helyi cég végzi. Fotó: balástyai önkormányzat

A közelmúltban egyeztettek Balástyán az Integrált Szociális Intézmény új helyének kialakításával kapcsolatos épületgépészeti szakipari munkákról. A találkozó apropóját az adta, hogy a polgármesteri hivatal udvari épületében, az idősek nappali klubja melletti rész főbb átalakításai elkészültek, és rövidesen startol a víz- és a szennyvízvezeték kiépítése, valamint a villanyszerelés – tudtuk meg Péterné Bárkányi Tímea projektmenedzsertől.

Mint korábban megírtuk: a balástyai önkormányzat TOP Pluszos pályázaton 60 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert szociális ellátóközpont fejlesztésére. A munkát februárban kezdte a kivitelező, a helyi Sári Architect Kft., és várhatóan nyárra készül el a teljes rekonstrukcióval. Akkor költözhetnek majd be a szociális szférában, az idősek nappali ellátásában, a tanyagondnoki szolgálatban, a szociális étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, a gyermek- és családsegítő szolgálatban dolgozók komfortos új helyükre, ahol mosókonyha, szociális helyiség, fürdő, több iroda és tárgyaló is lesz.

A projekt célja szociális ellátóközpont létesítése, melyben főként a házi segítségnyújtás és a gyermek- és családsegítő szolgálat kap helyet. A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése feltétele annak, hogy a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítását szolgáló programokhoz biztosított legyen az intézményi háttér. Az is hangsúlyos, hogy a foglalkoztatottság növelésével csökkenjenek a családi terhek, illetve az életminőséget javító, önálló életvitelt támogató új szolgáltatások és programok induljanak be

 – fejtette ki Ujvári László, Balástya polgármestere.

A beruházásban a meglévő épület helyiségeinek átalakítása, a fűtési rendszer kiépítése termálvizesre, hőszigetelés és tetőcsere szerepel. A fejlesztéssel létrejön a megújuló szociális alapszolgáltatás és gyermekjóléti alapellátás egy helyre költöztetése, koncentrálása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában