Helyi közélet

2024.05.06. 17:30

Tovább szakad a makói posta eresze

Szabó Imre

A makói főposta előtt szalagokkal igyekeznek a baleseteket megelőzni – feltekintve riasztó a látvány. Fotó: Szabó Imre

A napokban – most először – elkerítették a járda egy szakaszát a makói főposta előtt. Mint lapunk többször megírta, időről időre hatalmas darabokban hullik az eresz. Ez történt most is – amikor ott jártunk, már csak a szalagokat láttuk, a törmelékdarabokat minden bizonnyal elvitték. 

Az, hogy a laikus szemmel életveszélyesnek tűnő belvárosi, több mint száz esztendős épületet fel kellene újítani, rendszeres témája a Maros-parti várossal foglalkozó közösségi oldalaknak. A téma legutóbb tavalyelőtt került a figyelem középpontjába, amikor az önkormányzat a saját tulajdonában álló újvárosi kisposta épületét felújította. A nagy azonban nem az önkormányzaté, hanem a Magyar Postáé

Farkas Éva Erzsébet a februári képviselő-testületi ülésen hozta újra szóba a postapalota sorsát. Akkor azt mondta, nemrégiben egyeztetésen vett részt az állami cég infrastruktúra-fejlesztésért felelős vármegyei vezetőjével. Az önkormányzat összeállított egy dokumentációt a rekonstrukcióval kapcsolatban, amit a vármegye szakemberei áttekintenek és saját javaslataikkal egészítik ki. Ezt fogják felterjeszteni az országos vezetőségnek, kérve a munkálatok engedélyezését. A polgármester hangsúlyozta, reményei szerint 5 éven belül megvalósulnak a tervek.

Az ügyben információink szerint azóta újabb fejlemény nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában