Helyi közélet

2024.05.09. 19:49

Születésnapot ünnepel Makó

Csütörtökön kora este a városháza előtti ünnepélyes zászlófelvonással kezdetét vette a városnapok programsorozata Makón. A nyitónapon a Hagymaházban kitüntetéseket adtak át a polgármesteri köszöntő után, majd különleges koncert szórakoztatta a közönséget.

Szabó Imre

Az egyik kitüntetett Kozák István testnevelő tanár, edző volt. Fotó: Szabó Imre

A szülőváros otthon, amely mindannyiunknak egyszerre más és más, mégis közös életterünket biztosító tér 

– mondta csütörtökön a Hagymaházban a városnapi programsorozatot megnyitva Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet. Emlékeztetett arra, az elmúlt tíz évben a városvezetés célja az volt, hogy ezt az otthon-élményt minden Makói számára gyarapítsa. Hozzátette, egy éve azt ígérte, mostanra elkészül a Hagymatikum bővítése, az újvárosi sportcsarnok, a honvédi közösségi ház – ezeket együtt sikerült mostanra megvalósítani.

A köszöntőt követően a polgármester átadta az ez évi városi kitüntetéseket. Ezek sorában Makó Városáért Emlékplakettel tüntették ki Baranyi Jenőné szociális munkást, Kozák István és Kozák Istvánné testnevelő tanárokat és edzőket. Emlékérmet adományoztak Börcsök Ernő rendőr törzszászlósnak Makó Város Biztonságáért; Bertus-Barcza Csabánénak, a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola igazgatójának Makó Város Nevelésügyéért; Bíró Anita zenepedagógusnak Makó Város Közművelődéséért; Zuberecz Adrienn szociális munkásnak Makó Város Szociális Gondoskodásáért; Kovács Gábor sportolónak Makó Város Sportjáért; Brakszatórisz András Attiláné kormánytisztviselőnek Makó Város Közszolgálatáért, valamint Ember József gyógyszerésznek Makó Város Egészségügyéért kategóriában.

A díjátadó után a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara adott hangversenyt Gábor-Nagy Árpád karnagy vezetésével. Az együttesnek korábban is volt filmzenéket megszólaltató koncertje, most azonban úgy adták elő világhírű hollywoodi filmek – többek között az Oroszlánkirály és a Volt egyszer egy vadnyugat – betétdalait, hogy a terem teljes sötétségbe borult és a zenekar mögött az adott film kockái peregtek kivetítőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában