Helyi közélet

2024.05.02. 08:46

Múzeum is lesz az új postán Mártélyon

Kovács Erika

Illusztráció: Flajsz Péter /MW

Megszünteti a Magyar Posta Mártélyon az igencsak mostoha körülmények között üzemelő postáját. A lakosság azonban egyetlen percig nem marad szolgáltatás nélkül, más üzemeltetővel, sokkal jobb körülmények közé kerül a posta, a Csete-házba, ahol egy kis postamúzeumot is berendeznek.

A napokban írjuk alá a megállapodást a Postakürt Alapítvánnyal. Ők veszik át településünkön a Magyar Postától a szolgáltatást

 – mondta Ambrus István, Mártély polgármestere. A posta új helye, várhatóan októbertől, a főtér mögött lesz, az önkormányzati tulajdonú Csete-házban, ahol a régi nyitvatartással várják majd az ügyfeleket.

A postahivatalban egy múzeumot is kialakítanak. Az alapítvány az országban három ilyen „kettő az egyben” hivatalt és múzeumot hoz létre, Hollókőn, Ópusztaszeren és Mártélyon 

– tudtuk meg Ambrus Istvántól, aki azt is elárulta, hogy a postahivatalt korabeli bútorokkal rendezi be az alapítvány. A helyiségben a postaszolgáltatás múltjával ismerkedhetnek a betérők és még egy postakocsi is áll majd előtte. Az önkormányzat életet lehel a most kissé funkció nélküli főtérbe, ami kis sétányt és padokat kap. Mártély a régi takarékszövetkezeti épület megvásárlását is tervezi, amiben egy cukrászdát alakítanak ki, amit majd egy vállalkozó üzemelteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában