A négy és féléves Molli is jól érezte magát az Ezer Év Parkjában

2024.05.01. 09:45

Kutyabarát hely lett a mórahalmi intézmény

Arany T. János

Ildi és Péter igyekeznek minél több helyre kutyával menni, ezért örültek, hogy kutyabarát lett a mórahalmi Ezer Év Parkja, és elhozták Mollit is. Fotó: Karnok Csaba

A közelmúltban hivatalosan is kutyabarát intézmény lett a mórahalmi Ezer Év Parkja. A kutyabarathelyek.hu által kidolgozott minősítési rendszer – amely összhangban áll az ÁNTSZ és a NÉBIH vonatkozó jogszabályaival – egy tiszta, egységes képet ad arról, mi is az, hogy „kutyabarát hely”. Ennek megfelelően a park teljesítette a követelményeket és 2027. március 1-ig használhatja a kutyabarát hely tanúsító védjegyet.

A kiváló alkalmat gyorsan ki is használták Molli, a négy és féléves bull típusú kutya gazdái, Ildi és Péter és tettek egy kellemes sétát a remek időben kedd délután. Igyekeznek minél több helyre kutyával menni, ezért örültek a mórahalmi lehetőségnek. 

Fotó: Karnok Csaba

Míg Molli és gazdái felfedezték a parkot, Fodor István, a mórahalmi Ezer Év Parkja szakmai vezetője, kurátora, múzeumpedagógusa arra a kérdésre, hogy miért lettek kutyabarát hely, azt felelte röviden, hogy azért, mert a kultúra mindenkié, a kutyásoké is.

– Ki akarjuk szélesíteni azt a szerepkört, amit egy múzeumhoz társítanak, hogy bemegyünk, körbenézünk és megyünk is el. Ez nem jó. Célunk, hogy mindez legyen egy élményszerű, családi program. Az élményhez hozzájárul az is sokak esetében, hogy családtagként van kezelve a kutyus. Hát akkor hozza el! Kinek fáj? Senkinek. És hogyha ezáltal a család jobban érzi magát, akkor jobb szájízzel jön, jobb szájízzel megy el, és ez nekünk is jó – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában