Helyi közélet

2024.05.10. 17:59

Az ígéreteit kéri számon Botka Lászlón Joób Márton

Nem lett semmi Botka Lászlónak abból az ígéretéből, hogy megújítja a Huszár Mátyás rakpartot. Erről Joób Mártn írt legújabb nyílt levelében.

Suki Zoltán

Nem kíméli a polgármester a képviselő. Archív fotó: Török János

 A 2019-es önkormányzati választások előtt az egyik legfontosabb ígérete arról szólt, hogy a „Szeged főutcája a Tisza” projekten belül, ebben a 2019-2024-es ciklusban teljesen megújul a rakpart. Szó volt többek között rakpart-sétányról, vízi színpadról, pihenőlépcsőről, a Tisza fölé ívelő gyalog hídról, vízi bástyáról, továbbá napozóstégről, Y- hídról és még hosszan sorolhatnám az ígéreteit

 – kezdte Botka Lászlónak írt legújabb nyílt levelét Joób Márton.

A független polgármesterjelölt emlékeztetett, hogy a város több helyszínén bemutatták a látványterveket, kikérték a lakosság véleményét, javaslatát.

Néhány nappal ezelőtt végigsétáltam a rakparton. És nem, hogy bármiféle fejlesztés megvalósult volna, hanem egy igénytelen, sáros, koszos, gazos lepusztult világ képe tárult a szemem elé, ahol még egy gyalogos átkelőt sem tudott az útra felfesteni az önkormányzat, hogy biztonsággal átkelhessünk az úton a száguldozó gépjárművek között. A lépcsők festése megkopott, a beton támfal sötét a kosztól. A lepusztultság elkeserítő érzése keríti hatalmába az embert, ha Szeged ezen részén, azaz a főutcáján jár-kel

 – folytatta Joób Márton.

Szerinte Szegedet többek között az emeli ki más nagyvárosok közöl, hogy van egy folyója, a Tisza. Csakhogy erről Botka László nem vesz tudomást, és nem használja ki ennek lehetőségét.

Joób szerint, amióta Botka László a polgármester, lepusztultabb és gondozatlanabb a Tisza-part, mint valaha.

A kérdésem, hogy miért ígérget, különösen most a választási kampányban, ha még szándékában sincs megvalósítani, még az ígéreteinek a töredékét sem?

 – vetette fel. Megjegyezte, visszanézve a vűlasztási ígéreteket egészen 2002-ig, egészen megdöbbentő, hogy mennyi dolog és ígéret merült feledésbe, miután újból és újból megválasztották.

A polgármesterjelölt még hozzátette, hogy Botka László a legnagyobb felelős azért, mert Szeged nem használja ki a lehetőségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában