Helyi közélet

2024.04.29. 17:30

Átadták az év sportolói díjakat Szentesen – Galéria

A tavalyi év legeredményesebb sportolóit ismerte el a szentesi önkormányzat április 29-i ünnepségén a Városháza dísztermében. A rangos Életműdíjat Tóth Gyula vehette át.

Tábori Szilvia

– Erős töltetet kapott azok élete, akik a sportot választották akárcsak hobbiként, kikapcsolódásként, netán hivatásként. Egy akaratot, kitartásra való hajlamot szerezhettek a testmozgás révén, egy olyan pluszt, amely nem csak a sportos napokat, hanem egész életüket meghatározza. Látjuk, hogy a sportolók hozzáállása az élet különböző feladataihoz egész más azokhoz képest, akiknek az hiányzik az életéből – hangsúlyozta Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere köszöntőjében a 2023-as év sportolói kitüntetéseinek átadóján a Városháza dísztermében. 

A városvezető beszédében arra is ígéretet tett, hogy legkésőbb 2025 végéig elkészülhet az új helyi sportcsarnok, amely számtalan edzés színtere lehet majd.

Az egyéni és csapat eredmények díjazásai után adták át a különdíjakat a tavalyi év legjobbjainak. 

Az Év sportolója címet Kiss Károly, a Szentes Városi Úszó Club és a magyar úszó sportág egyik nagy reménysége vehette át. Elsőéves gyermek korosztályos úszóként, a szezon fő versenyéhez közeledve megfogadta, hogy méltó eredményt kíván elérni a tavaly elvesztett edzőjének, az 57 évesen elhunyt Rébeli-Szabóné Vincze Edit tiszteletére. Az aktuális év korosztályos Országos Bajnokságon fantasztikus teljesítménnyel debütált.

Ifjabb Tóth Gyula lett az Év utánpótlás edzője. A Szentesi Vízilabda Klub országos gyermek bajnokságban szereplő leány csapat vezetőedzője, akik jelenleg is harcban állnak a bajnoki címért. Kiemelkedő szakmai tudása mellett az egyik legnagyobb erénye a szentesi vízilabda iránti maximális elhivatottsága.

Az Év Csapata a hat fős ifjúsági Veritas Fitness Fitkid Sportegyesület. Bármelyik országos bajnokságon elindultak az utóbbi két évben, mindig a dobogó legmagasabb fokára álltak, számos hazai megmérettetésen összesen 5 aranyéremmel tértek haza. 2022-ben az Európa Kupán 4. helyezést értek el, de kitartó munkával 2023-ban Európa Bajnokok lettek. A csapat tagjai: Barna Adél, Held Orsolya, Kaiser Luca, Kardos Emma Zsolna, Puskás Szilvia és Szombathelyi Péter.

Felkészítő edzőjük, Szombathelyi Péter vehette át az Év edzője címet. Fiatal kora ellenére rendkívül céltudatos személyiség. Gyermekként ismerkedett meg azzal a sporttal, ahol most kiemelkedő edzői tevékenységet folytat. Munkásságának köszönhetően az egyesület eddigi legsikeresebb évét tudhatja magáénak. 

Az Életműdíjat Tóth Gyula kapta meg. Játékosként több csapatnál is megfordult, így többek között játszott a Vasasnál, az FTC-ben, majd a Honvédba vezetett az út, ahol az 1962/63-as idényben gólkirály volt a bajnokságban. 1991 és 2000 között a magyar női válogatott szakvezetőjeként – mint szövetségi kapitány – dolgozott. Gyermeki és unokái követték a sportban. 2000-ben Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Tóth Gyulának Városért Emlékérmet adományozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában