Helyi közélet

2024.03.29. 08:00

Önkénteseket képzett az Ágota közösség

Az ÁGOTA közösség motorja az a számos önkéntes, aki időt és energiát nem sajnálva tevékenykedik egész évben a családjukból kiemelt és veszélyeztetett fiatalokért. Számukra múlt héten tavaszi önkéntes találkozót és felkészítést szerveztek Szegeden.

Timár Kriszta

Szegeden képezték a nyári Ágota tábor önkénteseit. Fotó: Gémes Sándor

Az Ágota Alapítvány minden ősszel és tavasszal önkéntes találkozót és felkészítést szervez. A múlt heti, háromnapos tavaszi képzésen 130 résztvevő ismerkedhetett meg az alapítvány célkitűzéseivel, szerteágazó feladataival. A mostani találkozón a 27. ÁGOTA Táborra készültek, amelyet idén is a Bács-Kiskun vármegyei Tass-Alsószenttamáson, Ágota Falván rendeznek meg.

 Soha nem volt még ekkora táborunk, 800 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt és 350 önkéntest várunk július 21-31. között az ország minden részéről. Számítunk minden olyan jó szándékú emberre, aki időt és energiát szán arra, hogy szebbé tegye a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok nyarát

 – emelte ki Kothencz János, az Ágota közösség vezetője.

A háromnapos önkéntes képzésen részt vettek olyanok, akik már évtizedek óta támogatják  közösség gyermekeit, ám olyanok is érkeztek a szegedi Csongor téri közösségi házba, akik még ezután szeretnének az önkéntes közösség részévé válni. Az alapítvány folyamatosan toborozza az önkénteseket, ennek köszönhetően 40-50 új résztvevőt köszöntöttek. Volt köztük óvónő, fotóriporter, távközlésben dolgozó, optikus, gyógypedagógus és nyugdíjas is. A képzésen külön választották az új önkénteseket és azokat, akik évek óta támogatják a fiatalokat. A rutinos önkéntesekkel többek között arról beszélgettek, mit adnak ők a gyermekeknek, mennyire fontos például a mintaadás. Az új önkéntesek megtudhatták, miért gyógyító tábor az Ágota Tábor és hogy hogyan élnek át ők is a gyermekekkel együtt minden pillanatot.

Aki szintén szeretné szebbé tenni az Ágota közösség fiataljainak nyarát, a www.agotaalapitvany.hu/onkentes-szeretnek-lenni linken, vagy az [email protected], [email protected] címekre írva, illetve a 70/335-33-44, vagy a 30/557-45-08-as számokon jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában