Azt ígéri, nem lesz több politikai célú hirdetés, közvélemény-kutatás a város pénzéből

2024.03.25. 11:42

Kovács Pál 73 pontos programmal indul a polgármesteri székért

Kovács Erika

Azt ígéri, nem lesz több politikai célú hirdetés, közvélemény-kutatás a város pénzéből

Beköszönő címmel fogalmazta meg hitvallását a Kovács Pál, aki Márki-Zay Péter polgármester egyik kihívója lesz a júniusi polgármester választáson.

Kovács Pál úgy fogalmazott, hisz abban, hogy egy pártatlan szakmai ember indulásával nyerhet a város, hogy a lakosság bízni fog benne, mert a kompromisszum és a szakértelem lesz a hívó szava. Nem politikai praktikákat és hatalmat szeretne, csak szolgálni a vásárhelyieket. Úgy fogalmazott, indulási döntésével sokaknál ijedtséget váltott ki, mások támadni kezdték. „A demokratikus és humán értékekért, legitim, általános emberi és közösségi érdekekért próbálunk tenni, és a konfliktusok békés kezelésére törekszünk. A konszolidációt igyekszünk megvalósítani, ahol a vásárhelyiek végre nyugodtan élhetik mindennapjaikat” – szögezte le. A választási programja 73 pontos, amit programcsomagokban ismertet meg a választókkal. Az elsőt, a „Demokrácia programot”, már közzé is tette.

Kovács Pál szerint Vásárhelyen kiegyezésre van szükség, aminek a garanciája az ellenőrző hatalom transzparenciája, átláthatósága, a kisebbségi politikai közösségek védelme. A politikus szerint nem szabad a helyi és országos politika közötti átmenetet megengedni. Kovács ellenőrzési jogot biztosítana mindkét politikai oldal részére az önkormányzati gazdálkodás felett. Az önkormányzati médiában valódi BBC szerkesztői értékeket ígér, kiegyensúlyozott hírközléssel és a magánélet szentségével. Ígérete szerint nem lesz politikai célú hirdetés, közvélemény-kutatás a város pénzéből. Megválasztása estén új, hiteles városi hírportál indítását tervezi, amiben nem lesznek országos politikai hírek. Véleménye szerint a gyermekek és a szülők érdekében rendezni kell az önkormányzat és az oktatási intézmények kapcsolatát. El kell érni, hogy ismét partneri együttműködés legyen az oktatási intézmények, azok fenntartói és az önkormányzat között. Erre törekedne a kórházzal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában