A fejlesztéseik célja, hogy a családok jól érezzék magukat a településen

2023.12.29. 19:30

Falumegújítási díjat kap Nagymágocs

A fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért kapja meg a Magyarországi Falumegújítási Díjat Nagymágocs. Az elmúlt tíz évben az önkormányzat arra törekedett, hogy a családoknak minél jobb legyen a településen élni.

Kovács Erika

A gyerekek mellett az idősek is kiemelt figyelmet kaptak az elmúlt évek beruházásainál. Felújították az idősek napközijét és átalakították a szociális ellátások rendszerét is Nagymágocson. Fotó: Kovács Erika

Idén másfélszer annyian nyújtottak be pályaművet, mint legutóbb, két éve. Számuk így sem nagy, de ez megszokott, hiszen csak az eredményeikre legbüszkébbek vállalják a sok munkával járó pályázat kidolgozását, összeállítását, ami viszont anyagi hasznot nem hoz – áll a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat honlapján közzétett értékelésben. Nagymágocson kívül más Csongrád-Csanád vármegyei település nem volt a díjazottak között. 

A pályázattal az volt a célunk, hogy megméressük, hogy azok az eredmények, amiket mi, településszinten jónak tekintünk, a külső, szakértő szemlélők által milyennek is tűnnek

 – mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere. Hangsúlyozta, a díjjal nem a legszebb, leggyorsabban növekvő településeket díjazták, hanem azokat a településfejlesztési megoldásokat, amelyekkel a helyi erőforrások tekintetében gazdálkodtak az önkormányzatok. Nagymágocs azon 8 település közé került, amelyek a komplex falumegújítási díjat érdemelték ki.

A fejlesztési koncepciónk alapja a család. Azt szeretnénk elérni, hogy a családok minden tagja jól érezze magát, amíg a szüleik dolgoznak, addig is jó helyen, biztonságban legyenek a gyermekek, illetve az idős szüleik

 – tette hozzá a polgármester.

Nagymágocson az elmúlt tíz évben felújították az intézményeiket, bővítették a bölcsődét, átalakították a szociális ellátórendszert. Babakocsibarát járdákat építettek, már használható a termelői piacuk is. 

A Falumegújítási Díj eredményét már most kihirdették, az ünnepélyes átadás tavasszal lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában