Szeged

2023.06.28. 14:00

Szegeden járt a legfőbb ügyész helyettese

S.Z.

Polt Péter meghívására érkezett Szegedre a szerb legfőbb ügyész. Fotó: MTI

A határon átnyúló bűncselekmények visszaszorítása érdekében szoros együttműködésről állapodott meg Zagorka Dolovac szerb legfőbb ügyész és Polt Péter legfőbb ügyész a napokban Szegeden. A szerb legfőbb ügyész Polt Péter meghívására érkezett Magyarországra. A két legfőbb ügyész közötti megbeszélés célja a bűnügyi együttműködés erősítése volt. A találkozón a felek a két szervezet között 2008. február 5-én létrejött Együttműködési Megállapodáshoz egy kiegészítő jegyzőkönyvet csatoltak.

A megállapodás szerint a felek közvetlen összekötőket jelölnek ki több ügyészségen, biztosítva ezzel az azonnali információcserét. Kétoldalú konzultációkkal elősegítik a jogsegélyek teljesítését, továbbá közös nyomozócsoportok alakítására és koordináló testület létrehozására is lesz elehetőség a jövőben.

A szerb legfőbb ügyész találkozott Ibolya Tiborral, a legfőbb ügyész helyettesével, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség főügyészével, Gyugyi Csillával és a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség főügyészével, Kopasz Zsolttal Szegeden.

A szakmai találkozón a két ország ügyészségeit érintő aktuális kérdéseket vitatták meg, elsődlegesen az embercsempészés és az ahhoz kapcsolódó bűncselekményekről beszéltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában