#Napszínes

2021.03.11. 17:10

Húsvétra hangolódnak

T. K.

Mindenki felakaszthatja saját készítésű díszét Sándorfalva tojásfáira. Fotó: Török János

Már most húsvéti hangulatban várja a tavasz ünnepét Sándorfalva. Az önkormányzat épülete előtt egy nyuszicsalogató fészek kapott helyet, a főteret pedig tojásfák, valamint dekornyulak és bárányok díszítik. A barkafüzekre aggatott díszeket az általános iskola diákja készítették, a tervek szerint azonban ennél sokkal több tojás lóg majd a következő hetekben a környéken, készül ugyanis Sándorfalva tojásfája.

Mindenki felakaszthatja saját készítésű díszét Sándorfalva tojásfáira.
Fotó: Török János

A Sándorfavi Művelődési Ház versenyt hirdetett, amelyben a legszebb húsvéti tojást keresik. Március 25-ig lehet elkészíteni az alkotásokat, amelyeket aztán fel lehet akasztani a polgármesteri hivatal előtti fákra. A szervezők bíznak abban, hogy sokan kedvet kapnak a festegetéshez, hiszen

minél többen ragadnak ecsetet vagy írókát, annál színesebbek lesznek a település tojásfái.

A zsűri az előzetesen lefotózott tojásokat értékeli majd, a legszebb háromért pedig ajándékcsomag jár. Azokra is gondoltak egyébként, akik kézügyességük helyett inkább konyhai kreativitásukat szeretnék megmutatni, meghirdették ugyanis a legszebb húsvéti tál versenyét is. Ezekről csak fotókat várnak, így a család ünnepi asztalára kerülő fogásokat csupán le kell fényképezni, azokat esztétikai szempontok szerint zsűrizik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában