Versenyt is hirdettek a lakosoknak

2021.03.23. 11:29

Az összetartozást is jelképezi a tojásfa Sándorfalván – Galéria

Több mint ezer tojás lóg már Sándorfalva főterén a tojásfákon, amelyeket húsvét közeledtével folyamatosan díszítenek a helyiek. Elsőként az általános iskola diákjai által készített alkotások kerültek ki a közterekre: a Szabadság tér négy barkafájára 350 tojást akasztottak fel.

T. K.

A legtöbb dísszel teleaggatott tojásfát tegnap állították fel a polgármesteri hivatal előtt. Fotó: Frank Yvette

Március 22-én pedig a polgármesteri hivatal előtt felállítottak egy fát, amelyre a 15 civil szervezet minden egyes tagja nevében akasztottak egy-egy tojást. Csak ezen így összesen 612 színes dísz lóg. Ezzel szeretnék megmutatni az összetartozásukat, és kifejezni: bár nem lehet találkozni, továbbra is együtt vannak, és várják a nyitást, hogy továbbra is közösen tegyenek a településért.

A legtöbb dísszel teleaggatott tojásfát tegnap állították fel a polgármesteri hivatal előtt.
Fotó: Frank Yvette

A hivatal előtt további négy kisebb fán is lógnak már tojások, és a gyűjtemény bárki által tovább bővíthető. A Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett tojásfestő verseny alkotásait például egészen az ünnepig várják: a benevezett díszeket készítőik bármikor felakaszthatják egy nekik tetsző ágra. A főtér és környéke tehát már most húsvéti hangulatba öltözött, amelyet kiegészítenek azok a nyúlfigurák, amelyeket a SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nkft. munkatársai készítettek, illetve egy látványos ünnepi kosár is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában