Ország-világ

2012.01.15. 08:13

Európa 23 országa vesz részt a Young Creative Chevrolet 2012 design versenyen

A Young Creative Chevrolet (YCC) művészeti pályázatot 2012-ben hatodik alkalommal hirdetik meg Európában, többek között Magyarországon is. A regisztrált felsőoktatási intézmények hallgatóinak január 1-jétől van lehetősége jelentkezni a nemzetközi versenyre, amelynek célja a fiatalok alkotókészségének ösztönzése és a feltörekvő művészek, designerek támogatása pályafutásuk elején, ugyanakkor jelentős pénzjutalmat is biztosít a díjazottak számára. Összesen 256 ezer euró értékben osztanak ki díjakat ebben az évben.

Delmagyar.hu

Az YCC, mint az európai fiatal művészeket, designereket felkaroló kezdeményezés, ebben az évben négy kategóriában megpályázható. Január első napjától divat, film, fotó és grafikai munkákkal van lehetőség elkápráztatni a zsűrit és a nagyközönséget egyaránt. Inspirációt és iránymutatást az alkotások elkészítéséhez az oktatási intézményekben és különböző workshophelyszíneken zajló programok során kérhetnek és kaphatnak a résztvevő diákok.

Ebben az évben a Chevrolet Magyarország átvállalja a pályamunkák benyújtásával járó összes nyomtatási költséget, amely valamennyi kategória pályázójának nagy szabadságot jelent, a résztvevők teljes mértékben a szakmai tartalomra, a pályamunkák elkészítésére koncentrálhatnak, anyagi tehervállalás nélkül. Továbbá, idén is díjmentesen igényelhetnek autót a pályázatok készítéséhez a Chevrolet Magyarországtól.

A kreatív kihívásokkal teli megmérettetés idei fordulójának alkalmával két napos művészeti workshop keretén belül találkozhatnak a versenyzők hazai és nemzetközi szakértőkkel, továbbá megismerkedhetnek, megoszthatják tapasztalataikat versenytársaikkal is. A résztvevők dolgozhatnak egyénileg vagy maximum 5 fős csapatokban. Az egyes kategóriákhoz készítendő pályamunkák koncepciója a „Ne szalaszd el a lehetőséget, váltsd valóra álmaid!" jelmondat köré csoportosulnak, amely egyben a designverseny szellemiségét is idézi.

A pályázat szakmai tanácsadója, kreatív programalkotója és szervezője a Colorblind, kommunikációs ügynöksége a New Element Communications.

A versennyel kapcsolatos bővebb részletek az alábbi linken találhatóak: www.ycc-hungary.info.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában