Bronzéremmel zártak

2023.12.10. 13:53

Dobogóra állhattak a Szegedi LSK súlyemelői a csapatbajnokságon

Több év szünet után ismét részt vettek a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelői a magyar országos abszolút csapatbajnokságon. A hétcsapatos döntőt ebben az évben Tatabányán rendezték meg. A Nagy Péterrel felálló szegediek bronzéremmel térhettek haza, az első helyen a kecskemétiek végeztek, míg az ezüstérmek a házigazdák nyakába kerültek.

Becsei Dávid

A bronzérmes Szegedi Lelkesedés SK csapata.

Forrás: Szegedi Lelkesedés SK

A szegedi csapatot a Kapitány Luca Anna, Hévízi Tamás, Papp Róbert, Pece Mihály és Nagy Péter ötös alkotta, míg az edzőik Nagy Bernadett, Oláh Imre és Gajda Péter voltak. Előzetesen a dobogó elérése volt a céljuk a Tisza-parti súlyemelőknek, ami nagy izgalmak közepette végül sikerült. A harmadik helyről mindössze egy Robi pont és Nagy utolsó fogása döntött. A 19-szeres magyar bajnok nem hibázott, így az 1185 Robi pontos Baranyai SE Tatát sikerült egy egységgel megelőzni és felállni a dobogóra.

Nagy Péter számára viszont ezzel még nem ért véget a 2023-as esztendő. Az év utolsó versenyére a szombati csapatbajnokságot követően vasárnap délután utazott el. Csütörtökön magyar idő szerint 14 órától a katari világkupán szerepel a szegedi rekordbajnok súlyemelő, aki lapunknak úgy fogalmazott, amennyiben sikerül átmenteni az elmúlt hetek formáját, akkor akár idei legjobb teljesítményét is produkálhatja az ünnepi pihenőt megelőzően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában