Helyi kultúra

2024.05.04. 16:35

Statisztákat keresnek a Rebecca musicalbe

Leendő statiszták jelentkezését várja a Szegedi Szabadtéri Játékok. A fesztivál idei önálló bemutatójába, Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalébe keresnek csoportos szereplőket.

Koós Kata

Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs, Udvaros Dorottya mellett léphetnek majd színpadra a Rebecca musicalben azok, akiket kiválasztanak a Szegedi Szabadtéri Játékok legújabb, statiszták részére meghirdetett castingján. Béres Attila rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával, Horesnyi Balázs díszletei között és Velich Rita jelmezeiben a nagyszámú csoportos szereplőre vár majd a feladat, hogy benépesítsék a Daphne du Maurier világhírű regényén alapuló, borzongató történet helyszíneit, a századelő nyugat-európai elitjének világát.

Húsz és negyven év közötti férfiak és nők jelentkezését várják a produkció alkotói. Az előzetes tapasztalat nem előfeltétel, de előnyt jelenthet a talpraesettség, határozott színpadi jelenlét és a gyors tanulási képesség, férfi jelentkezők esetében pedig a sportos testalkat, megjelenés is – tájékoztatott a Szabadtéri Játékok.

A felnőtt statiszták mellett magabiztos színpadi jelenléttel, előzetes színházi gyakorlattal rendelkező 6-8 éves kisfiút is keresnek.
Mind a gyermek, mind a felnőtt statisztajelöltek egészalakos fényképes önéletrajz beküldésével, a [email protected] címen nyújthatják be pályázatukat május 20-ig. A személyes meghallgatásokat május 25-én tartják Szegeden, a pontos helyszínről és a kezdési időpontról a szervezők e-mailben tájékoztatják majd a jelentkezőket. A meghallgatásokat Tihanyi Ákos koreográfus vezeti majd. 

Akiket beválogatnak, július 10-től előzetes egyeztetés szerinti napi beosztás alapján a Szegedi Nemzeti Színházban próbálnak majd, július 17-ével kezdődően pedig a Dóm téri esti, éjszakai próbákon kell részt venniük. Közreműködésükkel összesen öt alkalommal, július 26-án, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án lesz megtekinthető a grandiózus musical. 

A felhívás pontos részletei megtalálhatóak a Szegedi Szabadtéri weboldalán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában