delmagyar.hu podcast

2024.04.18. 16:30

Délmagyar podcast: Somorjai Péter karmesterrel beszélgettünk

Delmagyar.hu

A következőkben a 2001. évben Szeged város művészeti ösztöndíjával kitüntetett Somorjai Péterrel, a szegedi Universitas Szimfonikus Zenekar karmesterével beszélget Hornyik Anna Viola, a HírFm munkatársa annak kapcsán, hogy április 30-án koncertezni fog az egyetemi érintettségű együttes. Többek között szó lesz a tervezett műsorról, felkészülésről és az előadásra szánt darabok történetéről is.

Somorjai Péter 2000-től a Vántus István Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, majd 2005. évben ütő-, és kamarazenei tanári kinevezést kapott a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Szakközépiskolájában. Számos nemzetközi ütős és kamarazenei verseny illetve fesztivál díjazottja, 1999-ben Leopold Hager és Acél Ervin által vezetett Bécsi Zeneakadémia Karmesterkurzus résztvevője. A Vántus István Kortászenei Napok állandó résztvevője mint ütős, karmester és zeneszerző. 2005. évben Donáth Ede karmesteri ösztöndíját nyerte el.

2005 nyarától az Universitas Szimfonikus Zenekar karmestere, irányítója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában