Helyi kultúra

2024.05.10. 14:40

Varga Anikó festő kiállítása Kisteleken

A Kisteleken élő és alkotó Varga Anikó festőművész kiállítása csütörtökön este nyílt meg a Klebelsberg Művelődési Központ nagytermében, amely 35 közelmúltban készített alkotását tartalmazza. A Palettám színei című tárlat május 31-éig látogatható.

Imre Péter Géza

Varga Anikó és Szombathelyi Árpád a kiállító művész képei előtt. Fotók: Imre Péter

A kiállítások egymást követik Kisteleken a Klebelsberg Művelődési Központ színháztermében, hiszen bármikor lépünk be oda, például szőtteseket, de főként festményeket csodálhatunk meg. Csütörtökön a helyi művész, a Szegedi Tudományegyetemen festő és grafikus diplomát szerző Varga Anikó 35 képe „foglalta el” a helyiséget, amelyek között tájképek, misztikus hatású portrék, arcok is helyet kaptak. A tárlatot a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola és a festőkör rendezi.

 Valamennyi kiállításunk minden festményét kicsit a magaménak érzem, hiszen az alkotók mindnyájan a festőkör tagjai, rendszeresen találkozunk a foglalkozásokon is, és elég szólni, rögtön hozzák műveiket a tárlatokra. Ők a mi palettánk színei, és most ez, Palettám színei a címe Anikó kiállításának

 – kezdte megnyitóját Szombathelyi Árpád festőművész, a kör vezetője. Azzal folytatta: Varga Anikó azt vallja, tőle tanult meg festeni, „de az utóbbi években már én tanultam tőle, és más körtagoktól is, amire büszke vagyok”.

 A klasszikustól a misztikusig terjednek az alkotásai, és csak az utánozhatatlan zöld színeiből megélne, hiszen legalább tízféle árnyalatot használ. A tájakról, emberekről túramotorosként is gyűjti az emlékeket, benyomásokat a környező országokban is, ahová férjével együtt kirándulnak. A szemével „fotóz”, elraktározza a képeket, amelyek később megjelennek a vásznain

 – méltatta Szombathelyi Árpád.

Pár festmény a tárlaton látható alkotások közül. Fotók: Imre Péter

 Jó érzés, hogy megmutathatom a közönségnek legújabb festményeimet, a kiállítás anyaga ugyanis, úgy emlékszem, az utóbbi 2-3 hónapban, de az biztos, hogy ebben az évben született 

– mondta az 59 éves művész, akinek eddig több mint 200 alkotás került ki az ecsetje alól, és már több tárlaton szerepelt azokkal.

 A festés nekem sokat, örömöt jelent, a család után a második az életemben

 – jelentette ki. Mindenkihez szólva még hozzátette: Ezeket a műveimet még nem látta közönség. Nézelődjenek!

A Palettám színei című tárlat május 31-éig tekinthető meg a Klebelsberg Művelődési Központban, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában