Helyi közélet

2024.05.04. 19:55

Makói búcsú az alma matertől – Fotók

Négy középiskola összesen 197 diákja vett búcsút alma materétől a hétvégén Makón. Az ünnepségeken valóságos díjeső zúdult a legkiválóbb tanulókra – ezeket két iskola saját épületegyüttesében rendezte, a Juhász Gyula Református Gimnázium viszont a belvárosi református templomban, a József Attila Gimnázium pedig a szomszédos sportcsarnokban.

Szabó Imre

Szombaton véget ért a középiskolai végzősök hagyományos ballagása Makón. A sort – egyszerre – a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola, illetve a Návay Lajos Technikum kezdte, majd ugyancsak egy időpontban a József Attila Gimnázium és a Galamb József Mezőgazdasági Technikum zárta.

A Juhász Gyula nevét viselő egyházi intézmény ünnepsége igen látványos volt, hiszen a fiatalok, miután búcsút intettek a tantermeknek és a folyosóknak, a Kálvin utcán át díszmenetben a belvárosi református templomba vonultak. 

Ha innen elmennek, emlékezzenek arra, hogy az egyetlen és igaz út Jézus Krisztus 

– mondta nekik Talpas Petra beosztott lelkész.

Aszódiné Pernye Szilvia igazgatótól megtudtuk, innen 3 osztályból 73 fiatal köszönt el. 

A lassan 130 esztendős József Attila Gimnáziumban most 3 osztályból összesen 70 végzős érettségizik. Oroszné Kopányi Katalin intézményvezető az iskolától és a szülőktől búcsúzó diákoknak megköszönte, hogy a JAG-ot választották, és azt mondta, büszke rájuk helytállásukért. A végzősök, akiknek a ruhájára egyedül itt tűznek ilyenkor az éretlenséget jelző zöld gombot, először körbejárták az intézményt és a hagyományokhoz híven az udvart – itt fényképezkedni, szelfizni is lehetett – majd az Erdei János Sportcsarnokban gyűltek össze.

Az ünnepségeken az iskolák, amint ilyenkor szokás, átadták a szép számú érintettnek saját kitüntetéseiket, kisebb-nagyobb elismeréseiket. Az utóbbi évek hagyományai szerint – részben személyesen Farkas Éva Erzsébet polgármestertől – pedig az Angyalsóhaj Alapítvány díjait vehették át a legkiválóbbak. A JuGyu-ban Mohácsi László, a Galambban Kotroczó Ádám, a JAG-ban Kúsz Kiara Hanna, a Keriben Asztalos Amanda kapta meg ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában