Helyi közélet

2024.05.06. 20:19

Lázár János Szabó Emese polgármesterjelöltet ajánlotta a székkutasiak figyelmébe

Szabó Emese székkutasi polgármesterjelölt szeretné folytatni azt a munkát, amit a jelenlegi polgármester, Szél István elkezdett. Szabó Emese 10 éve önkormányzati képviselő, a település kulturális tanácsnoka, aki a Fidesz támogatásával indul.

Kovács Erika

Lázár János és Szél István is Szabó Emesét látná szívesen a polgármesteri székben. Fotó: Kovács Erika

Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután Székkutason. Itt mutatták be a Fidesz polgármesterjelöltjét, Szabó Emesét és a képviselőjelölteket.

Szél István: A szennyvízberuházás volt a legfontosabb

A fórum elején Szél István polgármester értékelte az elmúlt 14 évet, polgármestersége időszakát.

 Először 2010-ben kaptam Önöktől bizalmat és remélem, most úgy állhatok Önök előtt, hogy rászolgáltam erre a bizalomra. Még nem voltam 25 éves, amikor polgármester lettem Székkutason. Voltak nehézségek, és számos olyan fejlesztés is, amit soha nem feledünk el. Talán a legfontosabb a szennyvíz-beruházás volt, amit 2012-ben hajtottunk végre. Ugyancsak nagy eredmény, hogy az összes aszfaltos utcát újraburkoltuk

 – emelte ki Szél István a fórumon. Arról is beszélt, hogy néhány héten belül újabb 1 kilométernyi utat aszfaltoznak le, olyan utcákban, ahol jelenleg csak útalap van. Az elmúlt közel másfél évtized eredményei közül kiemelte a művelődési ház, a főtér, a sportcentrum, az orvosi rendelő, az óvoda és az iskola fejlesztését, az energetikai beruházásokat.

Szél István arról is beszélt, miért nem indul újra a polgármester-választáson.

 Szeretnék Hódmezővásárhelyen is segíteni, indulok a képviselő-választáson, de soha nem feledem azt a 14 évet, amit Önöktől kaptam

 – fogalmazott és utódjának Szabó Emese kulturális tanácsnokot ajánlotta.

Szabó Emese: Járom a település utcáit

Szabó Emese 3 gyermekes családanya, vállalkozó, 2014 óta tagja a képviselő-testületnek.

Járom a település utcáit, nagyon sokakkal beszélhetek az eredményekről, a megoldásra váró feladatokról. Szeretném folytatni azt a munkát, amit az elődöm, Szél István elkezdett. Többen megkérdezték, győzném-e erővel a polgármesteri munkát. Aki ismer, tudja, hogy igen, kicsi a bors, de erős

 – fogalmazott.

Lázár János hangsúlyozta, Székkutas már nem az a település, ami korábban volt. Olyan változások történtek az ott élők támogatásával, együttműködésével, munkájával és adóforintjaiból, amelyek jelentősen javították a székkutasiak körülményeit. Szél Istvánhoz hasonlóan ő is Szabó Emesét látná szívesen a település következő polgármestereként.

Lázár János: Jobb hely lett Székkutas

 Ha megnézzük a település infrastruktúráját, sok olyan beruházás történt, amely miatt jobb hely lett a település és nem kellett a reménytelenség és kilátástalanság miatt elhagyni a községet. Sokan találták meg a boldogulásukat Székkutason, azok is, akik szerették ezt a helyet, de úgy gondolták, hogy nem könnyű itt élni. Elismerés illeti Szél István és a képviselők munkáját 

– mondta Lázár János. A miniszter beszélt arról is, hogy a helyhatósági választásnak az a tétje, hogy hogyan boldogulnak az emberek Székkutason, az Európai Parlamenti választásnak pedig az, hogy mi lesz velünk magyarokkal ezen a kontinensen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában