Ne a polgármesternek legyen városa, hanem a városnak polgármestere

2024.05.10. 19:06

Grezsa István: Egyre növekszik Vásárhelyen a változást akarók tábora

Egy politikai szekta ellen mindig nehezebb harcot vívni, mint amikor érveket lehet egymással ütköztetni Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szerint. Úgy látja, egyre növekszik Vásárhelyen a változást akarók tábora, a korábban Márki-Zay Péterre szavazók közül is többen mondták, hogy „nem ilyen lovat akartak”.

Kovács Erika

Grezsa István kiemelte, a vásárhelyiek elsősorban békét szeretnének a városban. Fotó: Havran Zoltán

Május 6-án zárult le az aláírásgyűjtés. Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és képviselőjelölti csapata a szükséges ajánlásszám sokszorosát, több ezer aláírást gyűjtöttek össze.

A változást akarók menjenek el június 9-én szavazni

 A szükséges mennyiség 3 óra alatt meglett, de folytattuk tovább, hogy minél több emberrel találkozhassunk és beszélgethessünk. Egyre növekszik a változást akarók tábora. Nemcsak a jobboldalról kapunk biztatást, hanem korábbi Márki-Zay-szavazók is jelezték, hogy „nem ilyen lovat akartak”. Az aláírások száma egy dolog, a lényeg az, hogy a változást akarók június 9-én menjenek el szavazni

 – mondta lapunknak Grezsa István. A polgármesterjelölt arról is beszélt, megdöbbentette, hogy voltak, akik az elmúlt napokban azzal keresték meg, hogy támogatják ugyan, de nem mernek aláírni.

 Elmesélték, hogy a "szeretet hatalmának" regnálása alatt zsarolásnak vannak kitéve, féltik a saját, vagy családtagjaik állását. Mindeközen Márki-Zay Péterék a korábbi, jobboldali városvezetésre kiabálnak fűt, fát, hogy abban az időszakban diktatúra volt. Minden vásárhelyit megnyugtatok, ha nekem szavaznak bizalmat a polgármester-választáson, mindenki nyíltan fejtheti ki a politikai véleményét, mert egy szabad országban és szabad városban kívánunk élni. Örvendetes, hogy egyre többen vállalták fel a félelem mellett is az arcukat és az aláírásukat

 – fogalmazott Grezsa István. Kiemelte, az aláírásgyűjtés egyfajta vásárhelyi hangulatjelentés is volt.

A városnak jelenleg nincs politikai támogatója

 A vásárhelyiek elsősorban békét szeretnének a városban. A békétlenség forrásául egyértelműen Márki-Zay Péter politikai tevékenységét jelölték meg. A változás megteremtésének feltétele, hogy új városvezetés kapjon bizalmat. Az emberek szeretnék, ha végre lenne gazdája a városnak, amit én úgy fogalmazok, hogy ne a polgármesternek legyen városa, hanem a városnak polgármestere. Ehhez az is szükséges, hogy június 9-én vegyük le a politikai kényszerzubbonyt Hódmezővásárhelyről. Városunknak jelenleg nincs politikai támogatója sem a kormány, sem az ellenzék oldaláról. Már a 2-es számú "Péter-messiás", Magyar Péter sem áll szóba vele. Máki-Zay Péter pártja nagyon nehezen gyűjtötte össze a 20 ezer aláírást az európai parlamenti választáson való induláshoz. Ez azt jelzi, hogy országosan is összeroppant a támogatottsága

 – emelte ki Grezsa István. A fideszes polgármesterjelölt szerint Márki-Zay Péter minden megnyilvánuláskor minimum a város felét kirekeszti. Azt pedig nevetségesnek tartja, hogy minden ellene induló jelöltet lefideszesez.

Legyen járható és gazdaságilag erős a város

Grezsa István öt pontban foglalta össze a programját. Szeretné, hogy a város járható legyen, ezért a Járható Vásárhely Programban évi 20 kilométer úthálózatot újítana meg. Szeretné, hogy a város összetartó, gazdaságilag erős legyen, nyitott az új megoldásokra. Újra kinyitná a városházát és megőrizné az egészséges ivóvizet és jó levegőt. Mindezek alapfeltételek, hogy jó legyen Hódmezővásárhelyen élni.

 Vásárhelyen a kampányhangulat a következő hetekben érkezik meg. Egy politikai szekta ellen mindig nehezebb harcot vívni, mint amikor érveket lehet egymással ütköztetni. Egyértelmű azonban, hogy növekszik a változást akarók tábora. A mi feladatunk nem más, mint a választásig hátra lévő időben ugyanazzal a lelkesedéssel, becsületesen és tisztességesen küzdeni a győzelemért

 – szögezte le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában