Helyi közélet

2024.05.10. 18:45

Angolul és németül versenyeztek az iskolások Vásárhelyen

Tábori Szilvia

Elismerték a verseny legjobbjait az Időspirálban. Fotó: Tábori Szilvia

Azért kell vigyáznunk a Földre, hogy ne csak nekünk legyen hely, hanem más élőlényeknek is. David Attenborough ezen gondolatával köszöntötték a diákokat a Föld, a kék bolygó témájában szervezett angol és német nyelvi levelező verseny péntek délutáni díjátadóján a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola Időspirál Természettudományos Élményközpontjában.

 Mind témaválasztásban, mind a feladat összeállításakor fontos szempont volt, hogy számtalan terület, az informatika, a technológia, a tudományok ötvözete legyen a verseny. Olyan komplex, mint maga a világ. Ösztönözve a gyerekeket a kutatásra, az új ismeretek szerzésére. Azzal pedig, hogy párban is dolgozhattak, a kooperációt erősítettük

 – nyilatkozta lapunknak Béresné Kotymán Erzsébet, a szervező iskola idegen nyelvi munkaközösségének vezetője.

A versenyre majdnem kétszáz diák jelentkezett többek között Szentes, Csongrád, Kiszombor és Vásárhely iskoláiból. A szervező Szent István Általános Iskola hatodik alkalommal hirdette meg a többfordulós kihívást a tankerülethez tartozó, illetve vásárhely valamennyi iskolájának.

A számtalan díj mellett a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskola és a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium is kiérdemelt egy-egy kupát azzal, hogy a legtöbb és legelőkelőbb díjakat nyerték el diákjaik. Előbbi iskola tanulói német, utóbbiak angol nyelvből jeleskedtek leginkább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában