Másképp járnak a vonatok és a buszok is

2024.04.30. 12:17

Ünnepnapi menetrend lesz érvényben szerdán

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes – tájékoztatott a vasúttársaság. Érdemes előzetesen tájékozódni a közlekedési rendről.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Frank Yvette

Várható, hogy az egynapos ünnepen várhatóan sokan kelnek majd útra, ezért a MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt az utasok tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Közleményükben kitértek arra is, hogy érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban. Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek május elsején.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: kedden munka- és tanítási napra, szerdán munkaszüneti napra, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, illetve az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek – hívták fel a figyelmet. További részletek ITT olvashatóak.

Szegeden egyébként május elsejétől változik a helyi közlekedés. A Volánbusz azt írta, hogy 71, 72, 72A, 79H, 90H vonalakat érinti a módosítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában