Helyi közélet

2024.04.23. 11:30

Ünnepi szemetelő Ferencszálláson

Szabó Imre

Különleges módon ünnepelte valaki a Föld Napját Ferencszálláson: nagy mennyiségű, építkezésből származó hulladékot hordott autóval a helyi szelektív gyűjtősziget kukáiba – tájékoztatott közösségi oldalán a község polgármestere, Jani János.

Mint a bejegyzésben olvasható, az illető kátrányos zsindellyel, cementes zsákokkal, építkezés során keletkezett műanyag hulladékkal, nemes vakolattal félig levő műanyag vödörrel és még sok egyébbel tömött meg néhány 1 köbméteres hulladékgyűjtő edényt az ünnep napjának reggelén. Volt köztük veszélyes hulladék is. A gyűjtősziget a falu központjának közvetlen közelében, a Maros-partra vivő út mentén található. A szemétgyűjtőknél tábla figyelmeztet arra, hogy a konténerekbe csak helybeliek helyezhetik el szemetüket, illetve hogy a területet térfigyelő kamera ellenőrzi.

– Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi minden elfér egy Mercedes típusú autóban – jegyezte meg a falu első embere, amiből arra lehet következtetni, hogy a kamera működött. Érdeklődésünkre Jani János megerősítette: az elkövetőről felvétel készült, és ezt átadták kiértékelésre az illetékeseknek. Információink szerint a képsorok egy piros kisteherautót örökítettek meg, amelynek a rendszáma is kivehető, sőt tisztán láthatóak a szemetet pakoló emberek is. Biztos, hogy nem helybeliek.

A hulladékot egyelőre a konténerekben hagyták, a rendőrségtől kérnek majd tanácsot, mi legyen a sorsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában