Szegedi hírek

2024.04.23. 18:52

Három közleményt is kiadott kedden a szegedi városháza

Suki Zoltán

Archív fotó: Kuklis István

Három közleményt is kiadott kedden a szegedi városháza. Az elsőben azt írták, hogy idén 60 millió forintot költenek a rászorulók tűzifa-támogatására. Az idei a tizenegyedik év, amikor igényelhető a szociális tűzifa. A kérelem benyújtási határideje személyesen vagy interneten július 8-a. Eddig tavaly kértek és kaptak tüzelőt a legtöbben tűzifát: 734-en 56 millió forint értékben.

Arról is beszámoltak, hogy a standszezonra megújul a Sárga. A területen felszerelnek nyolc napvitorlát, lesz harminc bérelhető napozóágy, felépül egy faház, kialakítanak egy vécét és lesz öltöző is. A Sárgára egy-egy nyári napon több százan is kilátogatnak napozni, pihenni.

A harmadik közleményben pedig arról írtak, hogy megújul az iskolák előtt a József Attila sugárúti kerékpárút. Emlékeztettek, hogy az elmúlt években elhasználódott a József Attila sugárúti kerékpárút Makkosházi körút és Gyevi utca közötti szakasza. Az önkormányzat saját erőből 16 millió forintot fordít a 390 méter hosszú kerékpárút rendbetételére. A környező fák és más növények gyökeinek megkímélése érdekben a régi burkolatot nem bontja fel a kivitelező, hanem az út teljes szélességében hét centiméteres zúzottkővel kiegyenlít a talaj felületét, és arra négy centiméteres aszfalt kopóréteget húz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában