Határszolgálatra toborozzák a fiatalokat

2024.04.17. 14:28

Felvonult a NAV a vásárhelyi Németh-iskolában - GALÉRIA

Kutyákkal és fegyverekkel, hatásos és látványos toborzó programot tartott a NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága az egyik vásárhelyi iskolában.

Tábori Szilvia

Fegyelem és taktika, határvédelem világjobbító célokkal. Fotó: Tábori Szilvia

Kényszerítő eszközöket, drogkereső szolgálati kutyákat, fegyvert, hamis termékeket, nyomozókat, taktikai egységet, vonzó fizetési lehetőséget is felvonultatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal április 17-én, szerdán délelőtt az egyik vásárhelyi iskolában, hogy meggyőzzék a végzősöket arról, érdemes pénzügyőrként csatlakozni a szervezethez. A Németh László Gimnázium, Általános Iskolába szervezett pályaorientációs toborzó napon a diákság kíváncsiságára és némileg lelkiismeretére hagyatkozva, egészen kötetlen hangnemben és meggyőzően igyekeztek megmutatni, mi mindent tehetnének a világ jobbításáért a NAV kötelékében. Azért például, hogy illegális úton nehogy fegyverek, egészségre és környezetre is káros hamisítványok, vagy például kábítószer kerüljön az országba.  

Kiss Attila pénzügyőr ezredes kérdésünkre válaszolva azt hangsúlyozta: rendezvényük célja valóban kettős. Az ismeretszerzéssel a fiatalok felkészültebben indulhatnak például majd külföldi nyaralásra, tudva, hogy milyen vásárlásoktól érdemes más országokban tartózkodni, illetve hogy a tájékozottsággal nemcsak magukat, környezetüket is óvják. Az új ismeretek viszont egyúttal felkeltik érdeklődésüket a pénzügyőri, határvédelmi munka iránt. 

Azt már Makó András, a NAV Csongrád-Csanád vármegyei igazgatója mondta ugyancsak lapunknak: tudatos építkező toborzással szólítják meg a fegyveres szolgálat iránt érdeklődő végzős korosztályt. A röszkei az Európai Unió egyik legnagyobb közúti határátkelője, a jelentős személyi- és teherforgalom biztonságos kiszolgálásához folyamatosan szükség van az új és felkészült kollégákra. Azok az érettségizett fiatalok, akik kedvet kapnak erre a pályára, érettségi, illetve előzetes egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági után csatlakozhatnak. De a toborzó napon megismerkedtek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kínálta továbbtanulási lehetőséggel is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában