Kedden nyitotta meg kapuit a település új intézménye

2024.04.23. 17:30

Az öttömösi Csibe bölcsőde első napja – Galéria

Az Öttömösön januárban felépült bölcsőde első napján, kedden mi is ott voltunk. Regő, Inez és Auróra fasírtot és brokkolifőzeléket ebédelt. A szülőknek nagy segítség, a polgármesternek pedig nagy büszkeség az új intézmény.

Arany T. János

Öttömös új intézményében, a Csibe bölcsődében kedden fasírt és brokkolifőzelék volt az ebéd, ami úgy tűnt, mindenkinek ízlik. Fotó: Karnok Csaba

 Ez egy kis lépés egy bölcsődésnek, de nagy lépés a településnek. Számunkra ez óriási dolog

 – foglalta össze Dobó István, Öttömös polgármestere, aki elkísért minket a település új intézményének hivatalosan első napjára. A csoportszobában a bölcsődéseket nézve mondta ezt a polgármester, akinek lelkesedése érthető, hiszen több éves terve vállt ezzel valóra a településnek.

Míg a gyerekek, Regő, Inez és Auróra a formabedobós játékkal játszottak, a polgármester elmondta, a képviselő-testület 2019-ben határozta el, hogy a falunak szüksége van egy kisebb bölcsődére.

 A pályázatot 2020-ban nyújtottuk be, de sajnos a közbeszerzésünk csak harmadjára lett sikeres. Az első nyertes pályázatukat vissza is adták, mert épp akkor szálltak el az építőanyag árak, majd háromszor kellett közbeszerzést kiírni és aztán többlettámogatást is kellett kérni. Egy meglévő régi önkormányzati épületet alakítottak át, az új funkciókhoz szükséges helyiségek kialakításával. Terasz, babakocsi-tároló és rámpák épültek. Így lett Öttömösnek 143 millió forintból bölcsődéje, amelynek hivatalos neve Öttömösi Csibe Minibölcsöde. Ebben az összegben nemcsak az épület van benne, hanem az eszközök és a parkoló kialakítása is.

Az épület annyira új, hogy a keddi volt az első napja, hétfőn a bölcsődék napja alkalmából még nem fogadtak gyerekeket. A hét férőhelyes intézményben jelenleg hárman vannak, még a beszoktatás folyik, így a kicsikkel ott maradtak a szüleik is. Auróra édesanyja, Tóth Katalin azt mondta, nagy segítség számára a bölcsőde, mert minél hamarabb kénytelen visszamenni dolgozni és a kislánynak is jó közösségben. A kelebiai bölcsődében már nem volt hely, így jöttek Öttömösre. A családnak van öttömösi kötődése, a dédnagymama lakik itt.

Az öttömösi óvodának egy 21 fős csoportja van, ahová vegyes életkorú kisgyerekek járnak. Az általános iskolába pedig 33 diák jár. Az új intézménnyel a bölcsődétől a nyolc évfolyamos általános iskoláig mindent helyben tudnak biztosítani a szülőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában