Kihirdették a Hód-Mezőgazda Zrt. termékdíj pályázatának győzteseit, nagydíjasait

2024.04.16. 14:46

220 kiállítóra számítanak az állattenyésztési napokon Vásárhelyen - GALÉRIA

Egy nyíregyházi és egy mágocsi cégnek ítélte oda a zsűri az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok Szakkiállítás és Vásár termékdíj pályázatának nagydíjait. A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, az előző évihez hasonló számban jelentkeztek kiállítók a május eleji rendezvényre.

Kovács Erika

A 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok Szakkiállítás és Vásárról Antal Gábor tájékoztatta a résztvevőket. Fotó: Kovács Erika

Május 2-a és 4-e között 31. alkalommal rendezi meg a Hód-Mezőgazda Zrt. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok Szakkiállítás és Vásárt, az országos tenyészállat kiállítást. Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója elmondta, az előző évihez hasonló lesz a kiállítók létszáma, 220-an jelentkeztek. Az állatlétszám az utolsó pillanatban dől el, jó hír, hogy idén a baromfikat sem kell mellőzni, most nincs madárinfluenza. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy idén több árus lesz és meghirdetik a legszebb stand versenyét is. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem pedig kétnapos konferenciát szervez Fenntarthatóság: a jövőálló állattenyésztés záloga címmel.

Fekete Balázs kiállításigazgató kiemelte, a kiállítás hosszú idő óta nemzetközi. Idén horvátországi gidránokat és ausztriai szarvasmarhákat is láthatnak a látogatók. A zsűritagok is több országból érkeznek, különlegesség, hogy a Holstein-fríz zsűriben egy francia hölgy is helyt kapott.

Antal Gábor a termékdíjjal kapcsolatban kiemelte, összesen 26-an pályáztak, ebből 11 a növénytermesztéshez, 15 pedig az állattenyésztéshez kapcsolódik. A pályázatokat a két ágazat zsűrielnökei, Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Wagenhoffer Zsolt, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége ügyvezető igazgatója értékelték a rendezvényen. 

A növénytermesztési termékdíj nagydíjasa a nyíregyházi Agrova Kft. lett A speciális mikrobiológiai talajoltó készítmények a talaj foszforkészletének feltárása című-, míg állattenyésztési kategóriában a mágocsi Zilda Tejüzem – Makrom Kft. és szakmai partnerei, az Embrió Kft. és az MTKI Kft. Út a jövőbe – az A2A2 genotípusú szarvasmarha embrióktól az A2-es tejből készült laktózmentes tejtermékekig című pályázatával.

Vármegyénkből a szentesi Bonafarm Mezőgazdaság Baromfi Ágazata, a Barcomp Kft. és társpályázóként a Birdwachter Zrt. I. díjat, a hódmezővásárhelyi Altherm Kft. III. díjat, a makói Zöldségcentrum Kereskedelmi, Termeltető és Szolgáltató Kft. pedig elismerő oklevelet kapott. A Pro-Fed Kft. vezette konzorcium, amelyben a Hód-Mezőgazda Zrt. és a SZTE Mezőgazdasági Kara is részt vett, II. díjban részesült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában