Saját forrásból 65 millióból fejlesztik a közterületi gépparkjukat

2024.04.17. 18:50

11 milliós Ferrari fűnyírótraktort vásárolt Hódmezővásárhely

A hódmezővásárhelyi önkormányzat 65 millió forint saját forrást fordít a közterületek rendben tartásához szükséges géppark fejlesztésére. Vásároltak egy Ferrarit is, amiben a lóerők nem az aszfaltkoptatásra, hanem fűnyírásra szolgálnak. Ez sokaknál kiverte a biztosítékot a városban, mert azt mondják, a Ferrari az Ferrari, akkor is, ha fűnyíró.

Kovács Erika

A Ferrari fűnyíró 11 millió forintba került. Fotó: Hódpress

– A 65 millió forintból vásároltunk egy utánfutós kis traktort, damilos fűkaszákat, lombfúvót, amivel ősszel a leveleket, ilyenkor pedig a fűnyesedéket lehet lefúvatni a járdákról, utakról. Vettünk egy kis kotrógépet is – tudtuk meg Gyöngyösi Ferenctől, Hódmezővásárhely főállású alpolgármesterétől. Beszereznek egy nagy teljesítményű, hatékony padkatisztítót és egy platós teherautót is.

– Jelenleg Orosházával állunk szerződésben, ők végzik a padkatisztítást Hódmezővásárhelyen. Van ugyan egy régi padkatisztítónk, aminek a műszaki állapota már nem megfelelő. A számítások szerint többet kellene rákölteni, mint amennyiért egy másikat vehetünk. Már többfelé is néztünk használt gépet, még Temesváron is. Újat nem tudunk venni, mert az 100 millió forint – tudtuk meg az alpolgármestertől.

A 65 millió forintos keretből vásároltak egy 11 milliós Ferrari fűnyírót is – ezt a város közpénzből fenntartott internetes hírportálja, a Hódpress adta közzé és sokaknál kiverte a biztosítékot. Gyöngyösi Ferenc kérdésünkre azt válaszolta, a John Deere fűnyíró traktor még többe, 26 millió forintba került volna.

– Ferrarit használ Algyő, Szegednek is voltak ilyen gépei. Emellett van három John Deere fűnyíró traktorunk, amiből egyet a mártélyi üdülőterületen, a többit Vásárhelyen használjuk. Az új gépünk kis területen is meg tud fordulni, több helyre odafér, mint a „front asztalos” fűnyírók, vagyis ha például nem akadályozzák az ágak, akkor a fák körül is lehet vele dolgozni. A legideálisabb körülmények között 6000 négyzetméter füvet vág le. A többi traktorunk után 2 damilos fűkaszás nyírta a villanyoszlopok, fák körüli területet, addig az új gép után elég lesz egy dolgozó is – mondta Gyöngyösi Ferenc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában