Márki-Zay Péter azzal gyanúsította meg a Fideszt, hogy voksturistákat akar Vásárhelyre telepíteni

2024.01.10. 17:00

Cseri: A polgármester már előre keresi a mentséget az esetleges vereségére

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azzal gyanúsítgatja a Fidesz vásárhelyi szervezetét, hogy csalni fog a helyhatósági választáson. Cseri Tamás fideszes képviselő szerint a polgármester már előre keres magának valamilyen mentséget egy esetleges választási vereségre.

Kovács Erika

Cseri Tamás: Márki-Zay Péter elképesztőbbnél elképesztőbb ötletekkel áll elő.

Fotó: Török János

Márki-Zay Péter Lázár János bejelentésére, hogy nem indul 2026-ban az egyéni országgyűlési képviselő-választáson, hosszú kommentben válaszolt. Többek között ott is azzal gyanúsította meg a Fideszt, illetve Lázár Jánost, hogy szerbiai voksturistákkal akarják megnyerni a választást.

Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben, miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el Te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város!

– írta a vásárhelyi polgármester Lázár János építési és közlekedési miniszternek, a térség egyéni országgyűlési képviselőjének. Az egyik közelmúltbeli videójában is beszélt erről. Ott azt mondta:

Egy újabb disznóvágás, mint ahogy Makón csinálták, és máris tudnak szavazatokat vásárolni. Lázár János kiment Szerbiába és aktivistákat ígért az ottani kampányhoz. Ha esetleg viszonzásképpen néhány száz, vagy néhány ezer szerbiai magyar voksturistát költöztetnek az itteni településekre, akkor Lázár Jánosnak igenis van esélye!

 – hangzott el Márki-Zay Pétertől.

Elképesztőbbnél elképesztőbb ötletekkel áll el Márki-Zay Péter. Nem áll szándékunkban sem több száz, sem több ezer szerbiai magyart Vásárhelyre bejelenteni. A Fidesz eddig sem csalt a választásokon és ezután sem fog. Kikérjük magunknak a feltételezést! Ez már megint a Márki-Zay Péterre jellemző vagdalkozás, a cirkuszának a része

 – mondta megkeresésünkre Cseri Tamás, fideszes önkormányzati képviselő, aki szerint a polgármester már most kezdi gyártani a „mentségeit” az esetleges választási vereségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában