Helyi közélet

2024.01.10. 21:30

A fizetős parkolásról olvastunk augusztusban

Fizetni kell a parkolásért az Árkádban, az erről szóló cikkünket olvasták a legtöbben tavaly augusztusban. De népszerű volt Sintér Doktor és az ásotthalmi mezőőr is.

Suki Zoltán

Fotó: Török János / Archív fotó

Szeptembertől fizetni kell a parkolásért a szegedi Árkádban

 – írtuk meg augusztusban, és ez az írás lett abban a hónapban a leglátogatottabb a delmagyar.hu oldalon. Valószínűleg az Árkád is azt elégelte meg, hogy a környékben dolgozók a bevásárlóközpontban teszik le autóikat, így lassan lehetetlen parkolni.

A második legolvasottabb cikkünkben pedig arról írtunk, hogy a legvagányabb mezőőrrel töltöttünk pár órát. Nagy Sándor ásotthalmi mezőőr néhány éve döntött úgy feleségével és hat gyermekével, hogy a fővároshoz közeli Gyömrőről az akkor béke szigetének tartott Ásotthalomra költöznek, ahol megvalósítják nagy álmukat, és önfenntartó, önellátó tanyagazdaságot építenek. Ebből még a béke szigete és a gazdaság megvalósítása várat magára.

A harmadik leglátogatottabb cikkünkben agy igazán szomorú témát dolgoztunk fel. Bezárt ugyanis a szegedi Szent István tér egyik ikonikus vendéglátóhelye, a Csomi kocsma. A kultikus és egykor nonstop Négylépcsős 8 és 14 óra között gazdasági okokból zárva tart. Az egykori Propeller ma Concept Bisztró viszont előre menekült, több év munkájával új vendégkört célzott meg és hatalmas összeget fordított fejlesztésre és felújításra. Hasonló pletykák kezdtek el terjedni a szintén népszerű Négylépcsősről, de ebben az esetben nincs ok az aggodalomra. Bár az egykor a nap 24 órájában nyitva lévő hely már nem nonstop, temetni egyelőre nem kell.

A Körbekarózták Sintér Doktor parkolóját című cikkünket is szerették. Ebben azt írtuk, hogy körbekarózták Volford Attila parkolóját Újszegeden, amelyet még évekkel ezelőtt saját maguk, saját pénzből alakítottak ki. A férfit egyébként Szegeden szinte mindenki Sintér Doktor néven ismeri, ő az, aki a CityRocks koncerteken egy hatalmas zászlóval szaladgál.

Az ötödik helyre pedig a 25. Csongrádi Borfesztivál beharangozója került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában