Helyi közélet

2023.09.15. 10:52

Salgó László Péter vármegyénk új főispánja

Hivatalossá vált az információ, amit hetek óta beszéltek vármegyénben: Salgó László Péter a vármegye új főispánja. A Magyar Közlönyben megjelent beszámoló szerint október elsejétől látja el megbízását.

Kiss Anna

Visszatér Szegedre október elsejétől. Fotó: Ádám János

A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint Salgó László Péter lett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán, akit Orbán Viktor miniszterelnök nevezett ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára. A vármegyei származású, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett Salgó László Péter október elsejétől látja el a megbízásával járó feladatait.

Vármegyénk új főispánjának angolból és latinból van egy-egy középfokú nyelvvizsgája. 2009-ben az APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságnál dolgozott először, ahol jogi referens volt, majd 2010-ben a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban titkárságvezetőként tevékenykedett. 2014-től jogszabály-előkészítés összehangolásáért és közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárként dolgozott, később államtitkárnak nevezték ki.

Szerkesztője a Magyar Közlönynek és a Fontes Iurisnak is, valamint évek óta tagja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Kollégiumának, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Mentorok Kollégiumának és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tanácsadó Testületének.

Több publikációja is megjelent már. Ilyen volt Az aranyrészvény megítélése az Európai Unióban, a Szuverenitás-föderáció avagy konföderáció felé tart az EU, Az Igazságügyi Minisztérium szerepe a kormányzati jogszabály-előkészítésben, valamint A klaszterek sajátosságai, különös tekintettel kartelljogi jellemzőikre című írása.

Idén nyáron Deák Ferenc-díjjal ismerték el Salgó László Péter munkáját. Az elismerést minden évben azon jogtudósok, jogászok kapják meg, akik a jogtudományok területén tartósan kiemelkedő kutatási, ítélkezési, jogalkotói vagy jogalkalmazói tevékenységet végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában