Lakás és szemeteskuka is lángolt Szegeden

Delmagyar.hu

Mozgalmas hétvégéje volt a vármegyei tűzoltóknak. Több településre, különböző esetekhez riasztották őket – számolt be róla a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Egy tanya melléképülete égett szombaton Szentesen. A város hivatásos egysége oltotta el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki. Szintén ezen a napon csatornába esett egy őz Szegeden, a Pihenő utcában. Az állat önerejéből nem tudott kimászni. A szegedi tűzoltók sértetlenül, kézi erővel szabadították ki a patást a fogságából.

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrád-Csanád vármegyében, ezúttal Makón. Szombaton délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, a második emeleti lakásban egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakemberei közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket, valamint értesítették a kéményseprők szakembereit is. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Hármas karambolt történt Szegeden, a Dorozsmai úton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben öten sérültek meg.

Tűz volt egy szegedi szeméttelepen. Az esethez négy város nyolc hivatásos egysége, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, több oldalról támadták a lángokat. Az oltást munkagépek is segítették. A tűzoltók hat vízsugárral, órákon át dolgoztak a területen. Személyi sérülés nem történt.  

Az erdő aljnövényzete égett háromszáz négyzetméteren vasárnap Mindszenten, a Tisza utca területén. A hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében lángolt egy lakás vasárnap este Szeged belvárosában, az Arany János utcában. Nyolc óra után pár perccel érkezett a lakossági bejelentés. A város három hivatásos egysége érkezett a helyszínre, több vízsugárral azonnal megkezdték az oltást. Az oltás idejére a társasházból huszonöt embernek kellett elhagynia az otthonát. A tűzzel érintet lakás lakhatatlanná vált, az ott élők átmenetileg rokonokhoz költöztek. A beavatkozást követően, háromnegyed tízkor minden ember visszatérhetett a lakásába. A tűz okát vizsgálják a katasztrófavédelem szakemberei. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Ugyanezen az estén kigyulladt egy nagyméretű szemeteskuka Szegeden, a Szilléri sugárúton. A tűzben egy, a közelben parkoló személyautó is megrongálódott. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egysége oltotta el. Felmerült a szándékosság gyanúja, ezért a katasztrófavédelem és a rendőrség közösen vizsgálja a tűzeset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában