Szeptember 23-25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2021.09.02. 15:32

Nyíregyházi és győri cég kapta a nagydíjat – Fotók

Kihirdették a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok növénytermesztési- és állattenyésztési termékdíj pályázatának eredményét. Az előbbi kategóriában a nyíregyházi Agrova Kft., utóbbiban a győri Agrofeed Kft. vehette át a nagydíjat.

Kovács Erika

Fotó: Török János

– Tavaly a járványhelyzet miatt nem rendezhettük meg az állattenyésztési napokat. Idén sem a szokott időben volt, hanem szeptember 23-25. között lesz a kiállításunk. A koronavírus nem rengette meg a hitünket abban, hogy az országnak szüksége van vidéken egy magas szintű szakmai agrárkiállításra – mondta a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón Antal Gábor, a szervező cég, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. Bejelentette, az Alföldi Állattenyésztési Napok idén is az OMÉK társrendezvénye.

A rendezvény keretében meghirdetett pályázatra 28-an jelentkeztek, ami mindössze hárommal kevesebb, mint a szokványos években. A pályázók munkáját Gyuricza Csaba, a termékdíj pályázatok fővédnöke és Wagenhoffer Zsombor, a MÁSZ ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke méltatták.

Növénytermesztésen belül az imputanyagok termesztéstechnológia kategóriában a II. helyen az Alpha-Vet Kft. (Székesfehérvár) végzett, I. díjat kapott az LC Packaging TPI (Mórahalom). A Technika-technológia kategóriában a zsűri az AXIÁL Kft.-nek (Baja) ítélte oda az I. díjat. A növénytermesztés nagydíjasa a nyíregyházi Agrova Kft. A cég a helyesen kezelt trágyában lévő tápanyagtartalom tökéletes kihasználásáról készítette a pályázatát.

  • Állattenyésztésben az agrár-informatika, tartástechnológia és élelmiszeripar kategóriában a III. díjat az Alterconsult Kft. (Hódmezővásárhely) kapta, a II. díjat az ONGO Vettech Kft. (Martonvásár), az I. díjat pedig a Gallicoop Zrt. (Szarvas) vehette át.
  • A takarmányozás és állategészségügy kategóriájában III. díjban részesült a Ceva-Phylaxia Zrt. (Budapest), a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. (Nagyigmánd) és a Pro-Feed Kft. (Budapest). A zsűri II. díjban részesítette az Alpha-Vet Kft.-t (Székesfehérvár) és az Argos Feed Group Zrt.-t (Kaposvár). A kategória I. díja a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.-hez került. Az állattenyésztés nagydíjasa pedig az Agrofeed Kft. (Győr), a Szemcsékbe zárt titok című pályázatával.
  • A sajtótájékoztatón arról is szó esett, hogy a háromnapos vásárhelyi agrárrendezvényen mintegy 200 kiállító vesz részt. Szeptember 23-án csütörtökön, 5 ország részvételével a Magyar Állatorvosok Világszervezete is itt tartja majd elnökségi ülését.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában